Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'in geliştirmeyi planladığı ancak hayata geçiremediği silah projeleri, "Bunları üretse savaş nasıl sonlanırdı" sorusunu akıllara getiriyor. 30 Nisan 1945'te Berlin'de intihar eden Hitler, fantastik teknolojilere olan merakıyla biliniyordu. Özellikle askeri alanda birçoğu prototip düzeyinde kalan pek çok teknolojiye imza atmıştı. Teknoloji blogu Gizmodo'da yer alan bir haberde milyonların ölümünden sorumlu Nasyonal Sosyalizm'in lideri Hitler'in gizli silahları derlendi. İşte Hitler'in gizli silahlarından bazıları:
Eski Almanya Hava Kuvvetleri Luftwaffe'nin silahları: Alman denizaltılarından fırlatılacak füzeler tasarlanmıştı. Bunlar su altından fırlatılacak ilk balistik füzeler olma özelliğini taşıyacaktı. Hitler, denizaltı füzeleriyle New York'u vurmayı hedefliyordu.
The Henschel Hs 117 Schmetterling / Almanya için Kelebekler: Ekranlardan koordinasyonları takip edilebilen karadan havaya güdümlü füzeler. Aynı zamanda havadan havaya güdümlü versiyonları da tasarlanmıştı. Operatörü, teleskopik takip ile radyo frekansları sayesinde füzeleri kontrol edebilecekti. İkinci Dünya Savaşı döneminde geliştirilmişti.
İSMİNİ WAGNER'DEN ALDI
The Henschel Hs 293: Dünya savaşı döneminde kullanılan gemi-savar güdümlü füze. Radyo frekansları ile kontrol edilen ve altında roket motoru bulunan kanatlı bomba. n Rheintochter: İkinci Dünya Savaşı'nda dizayn edilen karadan havaya füze. İsmi ünlü Alman opera bestecisi Richard Wagner'in "Der Ring des Nibuleng" adlı serisinde yer alan efsanevi orman perisi "Rheintöchter"den geliyor.
Fritz X: Modern, akıllı bombanın büyük babası. İkinci Dünya Savaşı sırasında kullanıldı. n SdKfz 302: İlk olarak 1942'de kullanılmaya başlayan mini tanklar uzaktan kontrol edilebiliyordu ve aslında mayınlara karşı geliştirilmişti.
Silbervogel: Roket ile ateşlenip yörüngeye ulaşarak bombardıman yapacak uçaklar. n The Arado Ar 234: İlk jet destekli bombardıman uçağı. Sınırlı sayıda üretildi. Esas görevleri keşifti ama zaman zaman bombardıman da yaptılar.
The Messerschmitt Me 262 Schwalbe: Dünyanın ilk operasyonel jet motorlu saldırı uçağıydı. Savaşın başında kullanılmaya başlandı. Keşif uçuşlarının yanı sıra bombardıman da yapabilen uçaklar gece uçabiliyordu. Ancak motorlarındaki bir sorun nedeniyle çok uzun kullanılamadı.
SABAH