Türk Hava Yolları (THY), ikram yelpazesini genişletti. Şirket yolculara hamsili pilavdan kuru fasulyeye, kuzu incik ve tandırdan dil balığı ile levrek sarmaya kadar geniş bir lezzet yelpazesi sunmaya başladı. İçeceklerde ise semaverde ve ince belli bardakta Rize çayı ikram ediliyor. THY 60 milyon TL harcayarak yenilediği ikram konseptini basın toplantısıyla tanıttı. Skytrax değerlendirmesinde 'Dünyanın En İyi Ekonomi Sınıfı' ve 'Dünyanın En İyi Business Sınıf Uçak İkramı' sunan havayolu şirketi seçilen THY ikram konseptini 60 milyon TL'ye yeniledi. Yolcu memnuniyetini daha da üst seviyelere taşımak amacıyla yapılan çalışmayla servis malzeme ve ekipmanlarının tümü değiştirildi.
THY Genel Müdürü Temel Kotil, toplam giderlerinin yüzde 5'ini ikramın oluşturduğunu belirterek, "Havadaki 5 yıldızlı ikram yerde 7 yıldıza tekabül ediyor. Büyüyen bir şirketiz transit yolcumuz yüzde 40 oranında büyüyor. Bunda da ikramın büyük rolü var. Yolcular ikramdan duyduğu memnuniyeti anlatmakla bitiremiyor. Türkiye'miz havacılıkta dünyanın merkezi olmaya aday" dedi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, "Yolcularımız uçağa bindiğinde özel bir restoranda misafir edildikleri duygusunu yaşıyorlar" diye konuştu.
Serdar CANIPEK/SABAH