Edirnekapı'da bulunan İETT garajında düzenlenen bayramlaşma törenine İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve İETT çalışanları da katıldı. Personelle bayramlaşan Topbaş, tören sonrasında elini öpen çocuklara harçlık verdi.
OTOBÜSLERE KARA KUTU UYGULAMASI
İETT'ye 1705 tane yeni otobüs alımı yapıldığını belirten Topbaş, bunlardan 758 tanesinin önümüzdeki haftalarda devreye gireceğini ifade etti. Otobüsler içerisinde hem içeriyi hem dışarıyı kayıt altına alan kara kutu gibi sistemin olmasını amaçladıklarını söyleyen Topbaş, "Otobüs içinde ve dışında ne varsa 5 gün kayıt altına alıyor. Bir olay cereyan ederse o otobüsün iç kayıtları da şikayet üzerine gerekli emniyet birimleri tarafından incelenebilecek bir sistem kuruldu. Daha güvenli bir yolculuk yapılabilsin diye" şeklinde konuştu.
ÇIRPICI ARAZİSİNİN BEDELİNİ KASAMIZDAN ÖDEDİK
İBB Başkanı Topbaş, Şehir Parkı yapılması planlanan Çırpıcı olarak bilinen arazi için 196 Milyon TL artı KDV'nin peşin ödendiğinin altını çizdi. Arazinin krediyle alınmadığını ifade eden Topbaş, "Birileri diyor ki 'Belediye kredi ile aldı'. Hayır kredi ile almadık, sanki krediyle almışız gibi düşünenler var. Hayır, kasamızdan ödedik. Hamdolsun sıkıntımız yok, kaynağımız var. Kendi kaynağımızla, kendi yağımızla kavruluyoruz. Birileri çünkü algılayamıyor, 'Belediye bir arsaya bir anda 196 milyon TL nasıl verebilir' diyor. Kredi aldık zannediyorlar, hayır bu para kasamızdan ödendi" diye konuştu.
"TURİZM ZABITASI" İÇİN KÜÇÜK ARAÇLAR
İETT çalışanları ile bayramlaşmasının ardından zabıta personeli ile bayramlaşmaya giden Topbaş çiçeklerle karşılandı. Sultanahmet, Eminönü, Beyazıt ve Taksim gibi turistlerin yoğun olduğu noktalarda kullanılacak 'Turizm Zabıtası' aracının direksiyonuna geçti. İngilizce ve Arapça bilen 30 kişinin görev yapacağı Turizm Zabıtası ekibinin özellikle turistlere yardımcı olması hedefleniyor.
GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK PROJESİ
Zabıta ekiplerinin ardından itfaiye ekipleri ile bayramlaşan Topbaş törenle karşılandı. İstanbul genelinde 4300 itfaiyecinin görev yaptığını belirten Topbaş, 632 aracın olduğunu, 74 yeni aracın alınacağını söyledi.
Yangınlara daha etkin müdahale edebilmek için "gönüllü itfaiyecilik" sistemini kurmaya çalıştıklarını söyleyen Topbaş, "Özellikle köylerden başlamak üzere gönüllü iftayecilik sistemini kurmaya çalışıyoruz. Bu konuda 10 istasyonumuz var. 52 köyde 1300 gönüllü ile aktif olarak varız. Bir müdahale gerektiği an çevrede tedbir almak suretiyle halkı uyarmak suretiyle bize altyapı hizmeti verecekler" dedi. Zabıta ve itfaiye ekiplerini ziyareti sırasında kadro bekleyen sözleşmeli personelle ilgili Başbakan'la görüştüklerini ifade eden Topbaş, "Sözleşmenin dışında asli görevler yapan arkadaşlarımızla ilgili bir düzenleme bekliyoruz" şeklinde konuştu. 18 bin taşeronla ilgili de çalışma yürüttüklerini sökyleyen Topbaş "Bir başkasının acziyeti, umutları üzerinden siyaset olmaz. Siyaset ülke için yapılır" dedi.