Yıldırım, buradan alınacak sonuçlara göre sistemin şehirler arasındaki tüm yollara kurulacağını açıkladı.
İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı, TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları ile diğer ilgili kuruluşların işbirliğiyle Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'nde '4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi' düzenlendi. Açılış törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile davetliler katıldı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız, Ankara-Afyon arasında Elektronik Denetim Sistemi (EDS) deneme amaçlı kuruyor. Şehir içinde büyük illerde var. Bunun bütçesini Karayolları Genel Müdürlüğümüz karşılıyor. Buradan alınacak sonuçlara göre şehirler arasındaki tüm yollara bu sistemi tesis edeceğiz. Bu tedbirler bizden. Biz, üzerimize düşeni yapıyoruz, şimdi ey sürücüler, sıra sizde." dedi. Bakan Yıldırım, yaz tatili yaklaşması sebebiyle de gençler başta olmak üzere vatandaşları uyardı.
İçişleri Bakanı Muammer Güler ise trafik kazalarını önlemek için alınan önlemleri anlattı. "Siz sevgili gençler, büyüklerin yaptığı hataları yapmayacak ve büyükleri uyaracaksınız." diyen Güler, en gelişmiş toplumların kurallara en iyi uyan toplumlar olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından dizilerde trafik kurallarına özen gösteren yapımcılar ile televizyonlara plaket verildi. Daha sonra ulaştırma alanında hizmet veren 49 firmanın katıldığı sergi gezildi. 4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi ile kara yolu trafik güvenliği konusunda faaliyet göstermekte olan kamu ve özel sektör kuruluşları, meslek örgütleri mensupları ile üniversite mensuplarının bilimsel çalışmalarının karşılıklı olarak paylaşılması ve uygulamacılarla bilim insanlarının bir araya getirilmesi amaçlanıyor. İki gün sürecek olan sempozyum konu başlıkları ise şöyle: 'Karayolu Güvenliği Yönetimi ve Denetimi', 'Güvenli Yollar ve Ulaşım', 'Güvenli Araçlar', 'Güvenli Yol Kullanıcıları', 'Kaza Sonrası Müdahale.' Sempozyuma 165 bildiri özeti ile başvuru yapıldı ve 66'sı sözlü olarak sunulacak.