At etinden sonra üretilen sütlerde zehir tespit edildi...Geçen ay patlak veren at eti skandalı, Romanya'da gıda güvenliği ekiplerini alarma geçirdi. Gıda sektöründe denetimler arttı. Denetimlerden ilk nasibini alan süt çiftlikleri oldu. 3 çiftlik, 2 toplama merkezi ve 2 işleme tesisinde, Avrupa Birliği standartları olan yüzde 0,05'in üzerinde aflatoksin maddesine rastlandı. Zehirli sütler imha edildi. Aflatoksin seviyesi normale dönene kadar, bu çiftliklerden süt alımı ve toplanmasına ara verildi.
Hayvan Sağlığı ve Gıda Güvenliği Kurumu'nun başkan vekili, aflatoksin içeren sütlerin halka ulaşmadığını söyledi. Romanya'daki çiftliklerde günde 20 bin ton süt üretiliyor. Öte yandan, bir Norveç firması, Romanya'da işlettiği fabrikadan sağlanan 30 bin dana eti konservesinin satışını durdurdu. Tahlile gönderilen numunelerde yanlış etiketleme şüphesi oluştuğu kaydedildi.