Doğuş Cendek, robot kolun Türkiye'de ''ilk'' olma özelliği taşıdığını aktararak, şöyle devam etti:
''Yurt dışında muadilleri var. Ürünümüz, yurt dışındaki benzerlerine göre teknik ve ekonomik açıdan farklılıklar ve üstünlükler taşıyor. Yurt dışı benzerlerinde robot kol, elle joystickle kontrol ediliyor. Engellinin durumu göz önüne alındığında kullanımın kolay olmadığı görülüyor. Bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Engellinin durumuna göre, mobil platform üzerine yerleştirilecek robot kol ilk etapta dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilecek. Sonraki aşamalarda ise engelli robot kolu göz ve diş hareketleriyle, en sonunda da beyin dalgalarıyla hareket ettirebilecek. Muadil ithal ürünler ülkemizde yaklaşık 40bin avroya satılıyor. Ülkemiz şartlarında hiçbir engelli vatandaşın bunu alması beklenemez. Ürünümüz ise herkesin alabileceği fiyata satılacak.''
Nörolojik veya fiziksel hastalıklardan dolayı el ve kol fonksiyonlarını kullanamayan kişilere bunu robot kol aracılığıyla geri kazandırmaya çalıştıklarını anlatan Cendek, ''Robot kol ile engelli kişi yardım almadan buzdolabından su alıp içebilir, hazırladığı yemeği yiyebilir, arkadaşlarıyla oyunlara katılabilir, alışveriş yapabilir, tıraş olabilir. Robot kol kullanarak çocuk yaşta bir engelli kardeşimiz arkadaşlarıyla oyun oynayabilecek, yetişkin engelli arkadaşımız ise sosyal ortamlara daha hızlı uyum sağlayabilecek. Robot kol, engelli kişilerin sosyal hayata katılmalarını büyük katkı sağlayacağından psikolojik olarak da kişilere destek sağlayacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.
Cendek, Türkiye'de engellilerin yaşamsal faaliyetlerini iyileştirmek için çalışmalar yapıldığını, ancak bu alanda özgünlüğün çok önemli olduğunu, kendilerinin inovatif çalışma yürüttüğünü kaydetti.