Tahta değil parke zemin
Her şeyden önce kullanılan tüm malzemelerin, sağlıklı ve kolay temizlenebilir olması gerekir. Yer döşemesinde tahta çok kir tuttuğu ve de temizliği zor olduğu için tercih edilmeyen bir döşeme türü. Çok sık tercih edilen bir yöntem olan halı kaplamak da bebek ve çocuklar için bazı sakıncalar doğurabilir. Çünkü halı toz ve mikroorganizmaların yuvası haline dönüşerek, mikrobik ve alerjik sorunlara yol açar.
Metal uykusunu kaçırır
Yapılan araştırmalar, metal malzemelerin manyetik alan üreterek, insan organizmasını olumsuz yönde etkilediğini gösteriyor. Metal, bebeğin de kendisini yorgun hissetmesine ve buna bağlı olarak uyku düzensizliklerine neden olur. Bu nedenle, miniğinizin odasında büyük metal mobilyalar bulundurmayın.
Kuzeyde pencereli bir oda
Yapılan araştırmalara göre ideal bir bebek odasının 12-15 metrekare ve en az bir pencereli olması gerekiyor. İçeri güneş girmeyen ve hava değişimi olmayan odalar, bebeğin sağlığı için uygun değil. Aynı zamanda odanın evin kuzey doğusunda veya kuzey batısında olması da diğer öneriler arasında yer alıyor. Böylece oda, günün en ferah saatlerinde (güneş doğarken ve batarken) güneş görebilir.
Beyaz ışıklı küçük avize tercih edin
Odanın ışıklandırılması da çok önemli. Öncelikle hava alan ve güneş ışığı giren bir oda olması gerekir. Her ne kadar uygulaması zor olsa da, evdeki ışık kaynaklarının odanın tam ortasında bulunmaması iyi olur. Işığın tavan veya duvarlar vasıtasıyla yansımaması da önemli.
Pastel renkler sakinleştirir
Günümüzde çoğu bebek odasında kullanılan pastel renkler, en ideal olanları. Mavi ya da yeşil gibi soğuk renkler, sakinleştirici bir etkiye sahip. Aynı zamanda sinekleri de uzak tutar! Koyu renk boyalar, odayı küçük gösterir. Açık renklerse odaya ferahlık verir.