Türk futbolunun fenomen isimlerinden. En çok takım değiştiren teknik dörektörlerinde.. Bugünlerde Birinci Lig'de doğuyu temsil eden tek takım olan Elazığspor'un başında.. Kamuoyunda pek bilinmez ama Teknik Direktör Yılmaz Vural, sadece futbolun değil yemek kültürünün de ustasıdır. Şimdiye kadar 27 kulüpte, 20 şehir dolaşan Vural "hangi şehirde nerede, ne yenir"i Vatan gazetesinden Burak Kara'ya anlattı.
ELAZIĞ S.Boru Elazığspor (2012- )
"Elazığ'ın lezzetlerini yeni keşfediyorum. Mantı gibi, 'tırım' denilen bir yemekleri var, çok lezizdir. Ayrıca Harput köfteyi ve taş ekmeğine doyum olmaz. Kebap için 'Orjin' restoran iyidir, odun ateşinde kaburga pişirirler. Harput'ta 'Zertaşlar', pirzolacı 'Yusuf Usta' şehrin iyi restoranlarıdır. Öküzgözü ve Boğazkere şarapları da enfestir."
SAKARYA Sakaryaspor (2012)
"Adapazarı benim memleketim, ıslama köftenin en iyi üçlüsü 'Köfteci İsmail', Süleyman Seba'nın da yeğeni olan 'Köfteci Erol' ve 'Köfteci Mustafa' Adapazarı'nın olmazsa olmazıdır. En iyi kabak tatlısı köftecilerde ve en iyisini de İsmail yapar."
MANİSA Manisaspor (2008),
"Manisa deyince akla Akhisar Merkez Çarşı'da 'Köfteci Ramiz' gelir."
KOCAELİ Kocaelispor (2008-2010)
"Kocaeli'nde 'Kebapçı Selman', köfte ve bonfilesiyle meşhur, merkezdeki en eski ve lezzetli esnaf lokantası ise 'Çınar Lokantası'dır. 'Balıkçı Hamdi'nin balıkları iyidir."
ANTALYA MP Antalyaspor (1988-1989), (2005-2007),
"Antalya'da 'Yedi Mehmet', hem manzarası hem de et ve salatalarıyla çok iyidir. Sanayide tahinli piyazıyla 'Ahmet', 'Şişçi Ramazan' ve Antalya'nın en eskisi 'Parlak Lokantası' özellikle kömürde piliciyle öne çıkar. '
ANKARA MKE Ankaragücü (2005)
Gençlerbirliği (1997-1998)
"Ankara'da 'Mutlu Lokantası'nda ev yemekleri ve döner yemeden olmaz. 'Kebap 49', Adana ve Antep'i aratmayan kebaplar yapar. Balık her zaman Ankara'da iyidir derler, doğrudur 'Balıkçıköy'e giderseniz taze ve leziz balıklar yersiniz. Ve tabii ki Ankara Tava'nın ve birçok tencere yemeğinin en iyisini yiyebileceğiniz 'Çiçek Lokantası'. Burası gerçekten bir efsanedir."
RİZE Ç. Rizespor (2004)
"Çayeli'nde 'Hüsrev'in kuru fasülyesi gibi kuru fasulye yemedim. İstanbul ve Ankara'da da şube açtı, ama Çayeli'nin havasından mı, suyundan mı o fasülye bir başka. "
ADANA Adanaspor (1991-2003-2004)
"Adana kebabın başkentidir. 'Yüzevler Kebap' herkesçe bilinir. Ama asıl kebapçılar, Adanalılar tarafından gidilen daha salaş yerlerdir. Seyhan'daki 'Onur Kebap', Yüreğir'de gece yarısına kadar açık olan 'Elem'in bana göre Adana'nın zirvesidir.
DİYARBAKIR
D.Bakırspor (2001-2002)
"Diyarbakır, başlı başına bir lezzet durağı. Sabah erkenden 'Dağkapı Ciğercisi'nde yenilecek bir cartlak kebabıyla güne başlayan Diyarbakırlılar, bu kebabın insanı her türlü hastalıktan koruduğuna inanır. Bu yüzden 'Dağkapı Ciğercisi'ne uğramadan Diyarbakır'dan dönmeyin.
DENİZLİ Denizlispor (2000-2001)
"Denizli merkezde 'Kelleci Kardeşler Lokantası'nın fırında kuzu kellesi, Türkiye'de bulunmaz bir lezzet, Bayramyeri'ndeki öğlen 2'ye kadar açık dükkanıyla Denizli'nin en meşhur tandırcısı 'Kebapçı Enver' önemli bir lezzet durağıdır.
BURSA Bursa spor (1989-1990), (1991-1993), (1999-2001)
"Bursa'yı herkes İskender olarak bilir, ama ilçelerinde de kendine özgü lezzetler vardır. Örneğin Mustafakemalpaşa'da ünü, Avrupa'daki gurme peynirciler tarafından bilinen 'Peynirci Sabri'nin peynirleri ve ilçenin de adıyla meşhur Kemalpaşa Tatlısı vardır. Bursa-İzmir yolu üstündeki 'Söğütcam Tesisleri'nde ya da merkezdeki 'Tatlıcı Ahmet'te en iyi Kemalpaşa Tatlısı'nı yiyebilirsiniz. İnegöl'ün köftesi en iyi 'Orhan'da yenir. Tabii ki İskender'i es geçmeyelim, İskender'in tüm ailesi arkadaşımdır, aile bölünse de her İskender güzeldir. Ama benim için Atatürk Caddesi'ndeki 'mavi dükkan' en iyisidir."
ÇANAKKALE Dardanelspor (1999)
"Limanda 'Yalova Restoran', meze ve balıklarıyla öne çıkar. Saat kulesinin arkasındaki tarihi 'Babalık'ta mutlaka peynir tatlısı yemelisiniz."
KONYA Konyaspor (1998-1999-2011)
"Fırında kebabıyla meşhur, 100 yıllık yer olan 'Hacı Şükrü'ye gitmeden olmaz! 'Bolu Lokantası'nın, zırh ile çekilen etten yapılan etli ekmeği çok lezzetlidir."
TRABZON Trabzonspor (1997-1998)
"Balık yemek için Faroz'daki salaş balıkçılar, en iyi balık yenecek yerdir. Balıklar o kadar tazedir ki pişiriciler, 'Hamsi attım tavaya, başladı oynamaya' türküsünü söylerler. Akçaabat'ta 'Köfteci Ali' lezzetlidir. Trabzon merkezde, 150 yıllık 'Kalkanoğlu Pilavcısı'nın kavurmalı pilavı muhteşemdir."
İSTANBUL Kasımpaşaspor (2009-2011) Sarıyer (1996-1997)
"Ben Sarıyer'de çalışırken, 'Balıkçı Kahraman', salaş bir yerdi. Şimdi pahalı bir mekan, ama özellikle kalkan balığı 10 numaradır. 'Merkez Efendi Köftecisi'nin köfteleri üstüne tanımam. 'Hünkar', 'Hacı Abdullah', 'Kanaat' ve 'Beyti' gibi klasikleşmiş restoranlara da uğrarım."
ESKİŞEHİR Eskişehirspor (1995-1996),
"Eskişehir deyince akla çiğ börek gelir. Eses'i çalıştırırken, gün aşırı şehir merkezindeki 'Papağan'da çiğbörek yerdim. Bir de 'Köfteci Abdüsselam'da 'Balaban kebap' yemek gerekir. ."
GAZİANTEP
Gaziantepspor (1993-1994),
"Başlı başına yeme içme cenneti. Ben rahmetli olmadan kurtuldum, diye şükrediyorum Antep'ten! Sabah 'Metanet Lokantası'nda beyran ile güne başlardık. Beyran aslında bir çorba ama yemek gibi, bol et, yağ ve et suyu, pilav ile karıştırılıyor. Kebap denince, Mozaik Müzesi'nin arkasındaki 'Kebapçı Halil Usta' gelir. Antep'in en has kebapçısıdır, üstüne tanımam. Antep'in baklavasını da 'Zeki İnal'da yemek lazım. Zeki Bey, o kadar güzel yapar ki baklavayı, başka yerde baklava yediğinizde aklınıza o tat gelir."
İZMİR Karşıyakaspor (1990-1991),
"Uzun ömürlü yaşamak için ideal otlar, rakısız oturulmayan sofralar... Kültür, Yunan kültürü ile özdeş, bu da başka bir zenginlik sunuyor. İzmirliler için 'Adil Müftüoğlu', lokantacıların kralıdır. Bu esnaf lokantasında ciğer sarma, kuzu tandır, kuru fasulye pilav, lor tatlısı mutlaka yenmeli. Balık ve Ege otları, İzmirliler için olmazsa olmaz! 'Deniz Restoran' ve 'Sipari'nin balıkları ve otları çok lezzetlidir."
SAMSUN Samsunspor 1989-1990),
"Bafra'da Gülhan'ın yağlı hamura pideleri parmaklarınızı yedirir. Çarşamba'daki 'Ulutan Lokantası'nın döneri ve etleri mükemmeldir. Ayrıca balık için de 'Kademoğlu Balıkçısı'nı tek geçerim. Kalkan ve fasulye turşusunu mutlaka deneyin derim."
MALATYA Malatyaspor (1986-1988)
"Malatya'ya, Almanya'dan sonra geldim, en iştahlı yemek yediğim yerdir. 'Hacıbaba Et Lokantası', bir Malatya klasiğidir. Kağıt kebabı, iç pilavlı kuzu dolması başımı döndürmüştür.