Devekuşu üretimi, kârlı bir yatırım ve Türkiye'nin önemli gelir kaynaklarından biri olmaya başlamıştı. Deve kuşlarının üretimi, 1990'ların sonunda en moda işlerinden biriydi. Şimdilerde ise bu işi devam ettiren işletmeler yok denecek kadar az. Yine de et, deri, tüy ve yumurta gibi değerli, sağlıklı hayvansal ürünler sağlayan devekuşu üretimi ülkemizde de alternatif bir yetiştiricilik olarak ilgi görmeye devam ediyor. Bir devekuşundan profesyonel bir çiftlik yönetimiyle, uygun şartlar sağlandığı takdirde, yılda 50 yavru, 2 ton et ve 60 metrekare deri elde edilebiliyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yetersiz ve dengesiz beslenme sorunları artarak yaygınlaştığı için tüketicilerin daha kaliteli ve sağlıklı ürünleri tercih etmeye çalışıyor. Bu talep de yeni hayvan türlerinin yetiştiriciliğini gündeme getiriyor. İyi bir çiftlik 1 yıl içinde kendini finanse edip kara geçebilir. Öyle ki bu devasa kuşun tırnağının ucu bile altın kadar değerli.
Gelişmiş ülkelerde devekuşu etinin yanı sıra derisi, tüyü, gagası, tırnağı ve hatta yumurta kabuğu bile değerlendirilip ekonomik getiriye dönüştürülüyor. İşte bu devasa kuşların saymakla bitmeyecek yararları…