Geçtiğimiz yıl İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle yayınlanan ve İstanbul, Ege, Akdeniz ve Bizans mutfağından birbirinden lezzetli meze ve balık tariflerinden oluşan "Cibalikapı Balıkçısı'ndan" adlı kitap uluslararası ödüle layık görüldü. On yılı aşkın süredir Cibalikapı Balıkçısı adlı mekanında müdavimlerine eşsiz lezzetler sunan mekan sahibi ve kurucusu Behzat Şahin'in kaleme aldığı ve fotoğrafladığı kitap dünyadan birçok dilde yemek kitabının yarıştığı "Gourmand World Cookbook Awards" yarışmasında ödül aldı.
İçinde yer alan 130'a yakın tarifle olduğu kadar iştah kabartan fotoğraflarıyla da dikkat çeken "Cibalikapı Balıkçısı'ndan", gastronomi dünyasının yakından takip ettiği ve 1995 yılından bu yana her dilden yemek kitaplarını farklı kategorilerde ödüllendiren Gourmand World Cookbook Awards yarışmasında Türkiye'den "En İyi Yemek Kitabı Fotoğrafçılığı" kategorisinde birinci oldu.
Lezzet tutkunlarından gördüğü ilginin ardından İngilizce baskı da yayınlanan kitabın yazarı Behzat Şahin, büyük beğeni toplayan kitabının uluslararası bir ödülle de taçlanmasından son derece mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi : "Kitap uzun bir çalışmasının neticesinde ortaya çıktı. Kitaptaki bütün fotoğraflar hiçbir çekim hilesi kullanılmadan, mezeler, mutfaktan çıktığı gibi, tamamen doğal hallerinde resimlendi. Mevsimsel olarak 60-70 çeşit meze servisimiz var, mezelerin dönüşümlü olarak fotoğraflanması bir yıl sürdü. Bu çalışmanın neticesinde ortaya çıkan fotoğrafların okurların beğenisi yanı sıra uluslararası alanda bir ödüle layık görülmesinden büyük mutluluk duyuyorum."
Cibalikapı Balıkçısı'ndan bu kez "Gourmand World Cookbook Awards"ın her ülkenin o kategorideki birincileri arasından dünyanın en iyisini belirleyeceği yarışmada rakipleriyle yarışacak. Dünyanın en iyi yemek kitapları Paris'te 23 Şubat gecesi Paris Yemek Kitabı Fuarı kapsamında düzenlenecek gala gecesinde açıklanacak.