Arınma ve ferahlık hissi veren, yumuşak bir çay olan Chado'nun birden popülerleşmeye başlamasının sebebi ise, çayın içeriği. Bu çay özellikle konsantrasyonu arttırıyor ve tat-koku duyularını güçlendiriyormuş. Haliyle yenilen yemek daha bir zevk veriyormuş insana. Ha bir de yağ yakan bir çeşidi de varmış çayın… Çayın içinde bulunan teanin maddesi, beynin alfa dalgaları yaymasını teşvik ediyormuş bir de. Bu dalgalar, uyuşukluk yapmadan dinlenmeye yardımcı oluyor. Uzakdoğu'da meditasyon yaparken kullanılan bu çayı Türkiye'ye getiren ise iki genç girişimci; Tunç Berkman ve Barış Çekin. Çayın kış mahmurluğunu atmak için kullanılan "Champagne Formosa Oolong" adında özel bir çeşidi de bu kışın vazgeçilmezlerinden olacak gibi görünüyor.