Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya OSB Teknopark ve Antalya Genç İş İnsanları Derneği'nin (ANTGİAD) yapay zeka konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı Yapay Zeka İnisiyatifi kapsamında ilk etkinlik düzenlendi. Sanayide Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka konulu online seminer, Antalya OSB Teknopark Genel Müdürü Dr. Aylin Tümay moderatörlüğünde gerçekleşti.
İKİ SUNUM YAPILDI
Antalya Bilim Üniversite Teknoloji Trasfer Ofisi Koordinatörü Dr. Ali Cem Başarır ve ANTGİAD Fikir Kulübü Başkanı Prof. Dr. Şadi Evren tarafından, Antalya iş dünyası temsilcileri, Antalya OSB sanayicileri ve öğrencilerden oluşan katılımcılara 'Sanayide Dijital Dönüşüm ve Sanayide Yapay Zeka' başlığında iki farklı sunum gerçekleştirildi. Gelişen teknolojinin üretim ve tedarik zincirinde neden olacağı dönüşüm hakkında kapsamlı bilgiler verildi.
DİJİTAL DÖNÜŞÜM
Online seminerin açılış konuşmasını yapan Antalya OSB Teknopark Başkanı Ali Bahar, sanayide dijitalleşmenin üretimde hız ve verimliliği artıracağını, üretim maliyetlerini azaltacağını söyledi. Yapay zekayı sanayisine entegre eden ülkelerin rekabette ön sıralarda yer alacağına dikkat çeken Bahar, "Teknolojik gelişmeler nedeniyle esnek, verimli, düşük maliyet ve yüksek kaliteli üretim için akıllı bütünleşik bir dijital dönüşüm sanayide zorunlu hale gelmiştir. Biz de bu nedenle Antalya OSB Teknoparkımızı, öncelikle bölgemizde, devamında ise Antalya-Burdur-Isparta havzasında gerçekleşecek dijital dönüşümün tetikleyicisi olması amacı ile kurduk. Teknoparkımız ile bölge sanayicilerimize bu dönüşüm sürecinde rehberlik etmeyi, Ar-Ge faaliyetlerine katkı sağlamayı, yüksek katma değer üretimini artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
REKABET AVANTAJI
ANTALYA Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise koronavirüs salgınının fiziksel teması imkansız hale getirerek, sağlıktan eğitime, iş dünyasından ulaşıma ve lojistiğe kadar bir çok alanda dijitalleşmeyi zorunlu kıldığını hatırlattı. Yüksek, "Dijital dönüşüm altyapısını daha önceden stratejik hedeflerine koyan ve bu çalışmalara önceden başlamış olan firmalar hızla süreçlerini dijitalleştirerek bu süreçte büyük avantajlar elde ederken, geleneksel ve manuel yöntemlerle faaliyetlerine devam eden şirketler ise çok ciddi hayatta kalma mücadelesi vermektedir" ifadelerini kullandı.