ANTALYA,
koronavirüs ile mücadelede sağlık çalışanları ve alınan önlemlere uyulmasıyla dikkat çekti. İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nde 46 doktor, 996 personel aktif olarak görev alıyor. 90 kara ambulansı, iki 4x4 kar paletli ambulans, 2 dört sedyeli, 1 obez&yoğun bakım ve 3 motosiklet ambulans ve 1 helikopter ambulans olmak üzere 99 ambulans, Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde vakalara ulaşma noktasında 7 gün 24 saat çalışıyor.
ZORLANDIĞIMIZ ANLAR VAR
20 yıldır 112 Acil Servis personeli olarak görev yapan Doktor Ceyda Atalay, "Çok geniş bir yelpazemiz var. Trafik kazası, yüksekten düşme, bazen basit sinir krizleri gibi değişik vakalarımız olabiliyor. Koronavirüs sürecinde de maskeye, mesafeye, özellikle tulumlarımızı giymeye alıştık. İlk başta çok tedirgindik, istilaya uğramış gibi hissettik. Koronavirüs olduğunu bilmediğimiz, koronavirüs olduğunu bildiğimiz hastalara da gittik. Koronavirüs sürecinde kendimizi korumak açısında birçok önlem aldık. Ancak gözlüğüm çoğu zaman buhar olduğu için zorlandığım oluyor" dedi. Acil Tıp Teknisyeni Havva İzci de, her nöbette çok farklı vakalara müdahale ettiklerini söyledi.
BİZ BİR AİLE OLDUK
İzci, "Ekip arkadaşımızla 24 saati birlikte geçiriyoruz, artık aile gibi olduk" diye konuştu. 112 Acil Servis ekibinde 18 yıldır ambulans şoförü olarak görev yapan Hayri Yılmaz ise "Sabah nöbetten çıkıp eve gidince sadece kapı ziline basıyorum. Bütün kapılar açılıyor ve hiçbir yere dokunmuyorum. Çocuklarım eve girer girmez 'Baba banyoya' diyor. Bütün eşyalarımız siliniyor bu şekilde ailemizi ve kendimiz korumaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
354 BİN ÇAĞRI
2020 yılının 10 aylık döneminde, 112 Çağrı Merkezi'nin sağlık birimine 354 bin 970 çağrı geldi. Yine bu yıl içinde 119 bin 221 vaka için çıkış yapıldı. Vaka ulaşım oranı yüzde 99.23 oldu. İlk 10 ayda sağlık ekipleri, 11 bin 193 trafik kazasına müdahale ederken, helikopter ambulansla 128, uçak ambulansla 9 hasta taşındı.