BAŞKANLIĞINI Antalya Ticaret Borsası'nın yürüttüğü Antalya Tarım Konseyi (ATAK), online düzenlediği toplantıda tarım sektörü temsilcileriyle Vali Ersin Yazıcı'yı bir araya getirdi. Toplantıya, ATAK ve ATB Başkanı Ali Çandır, ATAK İcra Kurulu Üyeleri ATSO Başkanı Davut Çetin, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vural Şahin'in yanı sıra danışma kurulu üyeleri de katıldı.
AVRUPA KALİTESİNDE
Vali Yazıcı, turizmin başkenti Antalya'nın aynı zamanda tarım şehri olduğunu belirtti. Pandemi döneminde bitkisel ve hayvansal üretimin öneminin daha iyi anlaşıldığını söyleyen Yazıcı, "Bu dönem tarımsal üretimi asla durdurmayacak her türlü tedbiri alacağız. Daha sıkı tedbirler gündeme gelebilir" ifadelerini kullandı.
GENÇLERE ÇAĞRI
Antalya'da tarımın Avrupa standartlarında yapıldığını vurgulayan Yazıcı, bunu sürdürmek için gençlerin sektöre katılımının artması gerektiğinin altını çizdi. 'Oku ve kurtul' ile büyüyen bir nesil olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Tarım ve hayvancılıkla uğraşmak gençler için sosyal statüde ikinci, üçüncü sınıfta kalmak anlamına geliyor. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlarımızın iyi para kazanması lazım. Tarımın bir ok sektörden daha fazla para kazanması lazım ki gençler tarım ve hayvancılık yapsın" dedi.
RAKAMLAR NE DİYOR
ATB Çandır ise Antalya'nın iyi bir tarım kenti olduğunu belirterek, özellikle pandemi döneminde tarımsal üretimin hiç hız kesmediğini söyledi. Türkiye örtüaltı alanın yüzde 36'sının Antalya'da olduğunu belirten Çandır, örtüaltı sebze üretiminin yüzde 48'i, örtüaltı meyve üretiminin yüzde 25'i, örtüaltı süs bitkileri üretiminin yüzde 39'u, sebze ihracatının yüzde 23'ü, süs bitkileri ihracatının yüzde 44'ünün Antalya tarafından yapıldığına dikkat çekti. ATSO Başkanı Çetin ise pandemiden tarımın da etkilendiğini belirterek, planlama ve ekonomik destek gerektiğini vurguladı.