ANTALYA'DA Büyükşehir ve Kepez Belediyesi, glütensiz beslenmek zorunda olan çölyak hastaları için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Atatürk Parkı Sosyal Tesisi, Düden Balık Çarşısı ve Belediye Hizmet Binası'nda bulanan restoranda çölyak hastaları için özel menü çıkarılmaya başladı. Glütensiz pişirme koşullarında hazırlanan birbirinden lezzetli yemekler çölyak hastalarını bekliyor. Antalya Çölyak Derneği Başkanı Hakan Yılmaz, sosyal tesislerde glütensiz menü sunulmasının çölyak hastası bulunan ailelerin sosyalleşmesi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
ÜRETİM BAŞLIYOR
Kepez Belediyesi de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) proje destek programı kanalıyla glütensiz ekmek üretimine hazırlanıyor. Projeye başvuru için belediye meclisinden yetki alındı. Projenin onaylanması halinde Kepez Belediyesi, kendi tesisinde glütensiz ekmek üretimi yapacak. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Kepez Belediyesi olarak son 1 yılda belediyemizin bazı tesislerinde 7 gün glütensiz ekmek satışları yapıyoruz. Glütensiz ekmeğin özel bir üretim şekli ve özel bir üretim tesisi var bu nedenle il dışından tedarik ediyoruz. Bu da biraz maliyetli oluyor. Projemiz ile taze, maliyeti düşük ve bol miktarda glütensiz gıda üretebileceğiz" ifadelerini kullandı.