Antalya'da balık ölümlerinin yaşandığı Sarısu Irmağı'ndaki gizem sürüyor. Konuyla ilgili bir önlem alınmaması ve çalışma yapılmaması ise tepki çekti. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, balık ölümlerine kimyevi kirliliğin neden olabileceğini belirterek, "Bu olay aydınlatılmalı" dedi.
ZEHİRLİ AVCILIK
Sarısu Irmağı arkasındaki site içindeki ve bölgedeki otellerin havuzlarındaki klorlu suyun bile ırmağa salınmasının ölümlere neden olabileceğini vurgulayan Gökoğlu, "Hala zehirle balık avlandığını duyuyoruz. Bu bölgede ölümlere neyin sebep olduğunun araştırılması gerekiyor. Kirlenmenin ve kokunun kaynağını mutlaka bulunmalı" ifadelerini kullandı.
OKSİJEN EKSİKLİĞİ YOK
Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Sarısu Irmağı'ndaki balık ölümlerinin suyun oksijensiz kalmasından kaynaklandığı iddialarına ise karşı çıktı. Kış aylarında böyle bir durumun söz konusu olmayacağını da belirten Gökoğlu, "Havalar serinledi, sular soğudu. Suda oksijen bol" diye konuştu. Öte yandan Sarısu Irmağı'ndaki balıkçılar ise Sarısu Irmağı'ndaki fosseptik kokusuna dikkat çekti, "Irmağa fosseptik ve atık su salınmış olabilir. Binlerce balık ölmeye devam ediyor. Kimse gelip ilgilenmiyor" şeklinde konuştu.