Antalya'ya gelen misafirleri ve yaşayan yermli halkı bilinmeyen bir yolculuğa çıkarmayı hedefleyen Antalya Tanıtım Vakfı'nın (ATAV), Antalya lezzetlerini yeniden gün yüzüne çıkartmak için atağa geçti. Şehrin tarihi ve doğası kadar etkili gastronomisini ulusal alanda duyurmak için çalışma başlatıyldı. ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya mutfağına özgü hazırladığı 'Patlıcanlı Cive' ve 'Antalya Mutfağı' anlatımıyla Turkuvaz Medya Grubunu'nun Sofra Dergisi için okuyucu karşısına geçecek.
REÇETELER KAYBOLDU
Antalya'da doğmuş ve büyümüş insanlar dahil birçok insanın kent gastronomisinden uzak olduğunu aktaran Gül Ege, "Çünkü yapılan reçeteler o dönemin insanlarıyla birlikte maalesef bu dünyadan göç etmiş. Biz bunu 'Toroslar'dan Akdeniz'e Antalya Lezzetleri' kitabı ile günümüze taşıdık" dedi.
143 TARİF YER ALIYOR
Kitapta çorbadan ana yemeğe, mezeden tatlılara kadar uzanan geniş bir yelpaze olduğuna dikkat çeken Ege, "Kitabın içinde 14 çorba çeşidi, 27 ara sıcak tarifi, 34 sebze yemekleri tarifi, 19 et yemeği tarifi, 9 deniz ürünleri ile yapılan kente özgü yemeklerin tarifi, 10 hamur işi tarifi, 15 tatlı tarifi, 15 Antalya yöresine özgü kahvaltılık ve içecek tarifi, toplamda 143 Antalya lezzetinin tarifi bulunuyor" diye konuştu.
UYGULAMALI OLACAK
Antalya'nın gastronomisini sadece kitapla tanıtmakla yetinmediklerini de anlatan Ege, "Uygulamalı olarak kentin ileri gelen restoranlarıyla birlikte çalışmalar da yapıyoruz" diye konuştu. Ege, Antalya'da sadece Barut Lara'nın içinde yer alan Tirmis Restoran'ın kitabı kaynak kullanarak sunumlarını kitaptaki tariflerle hazırladığını sözlerine ekledi.