ANTALYA'NIN
Korkuteli ilçesinde yetişen kendine has tadı ve aroması olan karyağdı armudunda hasat bu yıl erken başladı. Akyar, Bayat, Yazır, Küçükköy, Esenyurt, İmrahor, Kargalık, Tatköy, Kargın ve Merkez mahallelerinde yetiştirilmeye başlanan karyağdı armuduna, 2018'de coğrafi işaret belgesi alındı.
70 BİN TON ÜRETİM
Bu yıl havaların sıcak geçmesiyle daha erken olgunlaşan meyveler, hasat döneminden bir hafta önce toplanmaya başlandı. Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, çoğunlukla akıllı tarım uygulamalarının yapıldığı yaklaşık 25 bin dönümde armut üretildiğini anlattı. Yaklaşık 70 bin ton olan ürünün Türkiye'nin her yerine gönderildiğini anlatan Çimşit, "Coğrafi işaret belgesiyle de piyasadaki tanınırlığı artıyor. Özellikle büyük zincir marketlerden talep var" dedi. Armudun kilogramı 1.5 ile 2.5 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğu öğrenildi.
HEDEF MARKALAŞMAK
Antalya Valisi Ersin Yazıcı da karyağdı armudunun ilk hasadına katıldı. Tarla günü hasadı bölge çiftçisi Şükrü Doğrul'un bahçesinde yapıldı. Yazıcı, "Tadı ve kokusuyla öne çıkan bölgemize has bu armudumuzu inşallah tanıtım faaliyetleriyle bilinirliğini arttırıp markalaştıracağız" dedi.