Antalya'nın sembolü Şehzade Korkut Camisi'nin Vali Münir Karaloğlu'nun girişimleriyle Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi.
18 AYDA TAMAMLANDI
2017 yılı Nisan ayında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan caminin 2017 yılının Temmuz ayında sözleşmesi imzalandı ve iş programına göre bitim süresi 2020 yılı olarak tespit edildi. 1896 yılında camide ve Kaleiçi'nde çıkan yangında harap olan ve Osmanlı'nın son dönemi sonra Cumhuriyet dönemindeki imkansızlıklar dolayısıyla onarılıp kullanılmayan camiye ilk taş 4 Ocak 2019 tarihinde Antalya Valisi Münir Karaloğlu tarafından konuldu. Gelinen aşamada çatısı tamamlanan caminin son durumunu Vali Münir Karaloğlu sosyal medya hesabından, "Gökkubbe altında eser; şehadet parmağıdır insanın. Cami gökkubbe altında bir hoş sada #ŞehzadeKorkutCami Çatımızı çattık. Hayırlı olsun. Hamdolsun" notuyla paylaştı.
CAMİNİN TARİHİ
Antik çağdan başlayıp, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini görüp günümüze ulaşan uzun bir tarihi geçmişe sahip olan cami, tarihi Kaleiçi semtinde bulunuyor. M.S. 2. yüzyıla tarihlenen antik bir tapınağın üzerine M.S. 5. veya 6. yüzyılda antik tapınağın mimari parçaları kullanılarak büyük bir kilise/ bazilika yapıldı. Bizanslılar tarafından yapılan bu yapı Meryem Ana adına yapılan Panaghia Kilisesi'dir. Yapı M.S. 7. yüzyılda tahrip edildi. Eser Selçuklular zamanında camiye çevrildi ve eser Korkut Camii diye anılmaya başylandı. 1800'lü yılların ortasına kadar kullanılan cami geçirdiği bir büyük yangınla kullanılmaz hale geldi ahşap olan minare külahı yanınca Kesik Minare Camii olarak da anıldı.