Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs pandemisindeki normalleşme süreci kapsamında, otellerin haziran ayından itibaren açılacağını duyurdu. Turizm sektörü, koronavirüs tedbirlerine uygun tatil modeline ilişkin hazırlıklarını tamamladı. Otelde hazırlanan senaryoya göre, bir müşterinin havalimanından otele gelişi ve tatil süreciyle ilgili uygulamalı test yapıldı.
DENEME YAPILDI
Otel girişinde turistlerin ateşi ölçülüyor. Bavulları dezenfekte ediliyor. Otelin ana giriş kapısında ise termal kamera ile ateşleri ölçülüyor ve ayrıca dezenfektan tüneline giriyor. Turist, resepsiyon görevlisiyle hiçbir temasta bulunmadan işlemlerini tamamlıyor. Oda anahtarları da iptal edilirken, kapılar telefondaki QR kod ile açılıyor.
AÇIK BÜFEYE DEVAM
Otellerde en çok tartışma konusu olan açık büfe restoranda ise açık büfe uygulaması devam edecek. Ancak müşteri eskiden olduğu gibi kaşık, kepçe veya maşa kullanarak yemeğini kendisi alamayacak. Otel görevlilerinden porsiyon halindeki yemeklerden istediğini söyleyecek. Eskiden 8 kişinin oturabildiği masa düzeni de 4 kişiye düşürüldü. Sahil ve havuz başındaki şezlonglar sosyal mesafe kurallarına uygun, aralarında en az 1'er metre olacak.
İZOLASYON ODASI
Turistik tesislere sertifikasyon verilmesi için kriterler belirlenirken, doktor ve hemşirenin görev yaptığı 'izolasyon odası' oluşturma şartı getirildi. Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde ise bu yönde hazırlıklar yapıldı. Havalimanında da çalışmalar yoğunlaştı. Salgında, normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte önce iç hat ardından da dış hat uçuşların başlaması planlanıyor. Türkiye'nin en yoğun havalimanlarından Fraport TAV Antalya Havalimanı'nda da iç ve dış hat uçuşları için hazırlıklar tamamlandı.