KORONAVİRÜS salgını tüketim alışkanlıklarını da değiştirdi. Vatandaşlar bağışıklığı güçlendiren, direnci artıran tropik meyvelere ve C vitamini deposu portakala yöneldi. Antalya'nın Alanya ilçesinde de üretilen 'muşmula' ve 'yeni dünya' olarak da bilinen Malta eriği, koronavirüs salgını sonrası yoğun talep görüyor.
GÜNLÜK 100 TON
Alanya Hal Komisyoncuları Derneği tropik meyvelerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Hilmi Sevilgen, "Bizim tropik ve coğrafi işaretli ürünlerimizden Malta eriği bağışıklık sistemini tamamen güçlendiriyor. Şu dönemde tam hasadı başladı. Alanya'da günlük 50-100 ton arasında üretim var. Bu da günlük herhangi bir sıkıntı olmadan Türkiye'nin her noktasına ulaşımı sağlanıyor" diye konuştu. Sevilgen, Malta eriğinin şu anda sadece Alanya'da üretildiğini belirtirken, "3 çeşit boyda üretimimiz var. Halden çıkışı 4-6 lira arasında. Tezgahlarda da 6-8 lira arasında satışı gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.