ISPARTA Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sabri Erbaş, gül suyunun sağlık üzerindeki etkilerini anlattı. Aynı zamanda Gül Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma Merkezi (GÜLAR) Müdürü olan Erbaş, gül suyunun ateş düşürücü etkisi olduğunu ve uzun süreli kullanımlarda ciltte bağışıklığı güçlendirdiğini anlattı.
ATEŞ DÜŞÜRÜYOR
Sabri Erbaş, "Gül suyu A, B, C ve E vitaminleri barındırıyor. Bu özel bileşikler cilt hücrelerinin aktivasyonunu hızlandırarak, ateş düşürücü etkinliğini sağlayabiliyor. Bunların etkinliği oldukça yüksek ve uzun süre kullanımlarda gül suyunun ciltte ve vücutta bazı bağışıklığı güçlendirici etkisinden tutun cilt yenileyici, hücre yenileyici birçok özelliği mevcut" dedi. Erbaş özellikle 0-6 yaş grubu çocuklarda gül suyunun sırt, alın ve boyun bölgesinde kullanılması tavsiyesinde bulundu.