Koronavirüs salgını nedeniyle Antalya'da görülmemiş bir toplumsal dayanışma örneği sergileniyor. Haşim İşcan Mahallesi'nde oturan kadınlar sokağa çıkamayan komşuları için yemek pişirip evlere servis etti. Emekli hemşire Umut Aras'ın başkanlığını yaptı ve üyeleri kadınlardan oluşan Yardım Gönüllüleri Eğitim ve Proje Derneği de, sağlık çalışanları için maske üretti.
YAŞLILAR AÇ KALMASIN
Antalya'da 65 yaş üstü vatandaşların fazla olduğu Haşim İşcan Mahallesi'nde büyük bir dayanışma örneği yaşanıyor. Muhtar Halil Ay'ın yaşlılara sunduğu yemek hizmeti, koronavirüs tedbirleri nedeniyle çoğu lokantanın kapanması ile sıkıntıya girdi. Yaşlıların aç kalmaması için mahalle sakini kadınlar işe koyuldu. Her gün bir mahalleli ev kadını evinde yaşlılar için yemek pişirmeye başladı.
Günleri ve öğünleri bölüşen mahallenin kadınları evlerinde yaşlıları için günde 2 kez yemek pişiriyor.
HADİS-İ UYGULADILAR
Peygamber efendimiz Hz. Muhammet'in (SAV) "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" Hadis-i Şerifni hayata geçirerek muhtar Ay aracılığı yaşlı komşularının evlerine ulaştırıyor. Antalya'da yaşanan bu dayanışma Türkiye'ye örnek gösteriliyor.
EMEKLİ HEMŞİRE ÖNCÜ
Antalya'da tamamı gönüllü üyelerden oluşan ve emekli hemşire Umut Aras'ın başkanlığını yaptığı Yardım Gönüllüleri Eğitim ve Proje Derneği'nin üyeleri koronavirüs ile 24 saat mücadele eden sağlıkçılar için koruyucu 3D maske üretmeye başladı. Dernek binasının altında oluşturulan depoda bir araya getirilen aparatlar, gönüllülerin evlerine gönderilerek yapımı sağlanıyor. Üyeler evlerinde yaptıkları maskeleri Dernek Başkanı Umut Aras'a göndererek dağıtıma çıkmasını sağlıyor. Bir aile 3-4 saat içinde 100 tane yaparak derneğe ulaştırıyor.
65 GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYOR
Yapılan çalışmaların ücretsiz olduğunu anlatan Umut Aras, "Önceliğimiz hasta ile ilk karşılaşan bölüm olan hastane acilleri ve çocuk sağlık merkezleri. Bunun dışında Türkiye'nin farklı hastanelerinden de bize sosyal medya üzerinden ulaşılıyor. Antalya içine tutanakla, dışına ise kargo ile gönderiyoruz. 25 üyemiz 40'ın üzerinde gönüllü kadın ve ailesi sağlıkçılar için maske üretiyor. 4 bin 800 maske siparişi aldık. Bunun 2 bin 850'sini hastanelere ulaştırdık" dedi. Dernek gönüllüsü Hepgül Titiz, gündüzleri dernek binasında akşamları ise evinde kızıyla birlikte maske yaptığını anlattı. Sağlık çalışanlarının şartlarının zorluklarını bildiklerini anlatan Titiz, "Maskelerin korunmalarında bir nebze de olsa yardımcı oluyor olmasının mutluluğunu taşıyoruz" diye konuştu.