Koronavirüs salgını nedeniyle sağlık personellerinin koruyucu maskelerinin yanında siper ihtiyacı için hem devlet kurumları hem de gönüllüler harekete geçti.
TEKNOLOJİK HAMLE
Antalya Teknokent'te koronavirüsle mücadele kapsamında başta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi olmak üzere diğer hastanelerde de kullanılması için 3D yazıcılarla maske üretimine başladı. Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz, "Bu zor günlerde biz de elimizden geldiğince destek olmaya devam ediyoruz. Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi ve Antalya Teknokent Prototip'te 3D yazıcılarımızla maske üretimine başladık" dedi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'dan geldi. Prof. Dr. Ünal, "Teknokentimize teşekkür ediyoruz. Zor günleri hep beraber aşacağız" diye konuştu.
ALKIŞLANACAK DESTEK
Siper üretimine Antalya Yardım Gönüllüleri Platformu üyeleri de katıldı. Emekli hemşire Umut Araz önderliğindeki grubun üyeleri, koronavirüs salgınının ardından kendi meslektaşlarının sağlığını düşünerek arkadaşları ile birlikte siperlik üretimine başladı. Araz, 3D baskı ile üretilen siperlikler için bir işadamından gönüllü baskı makinası bulduklarını söyledi. Araz, "Yaptığımız siperlikleri hastanelere bağışlayacağız. İlk partiyi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde meslektaşlarıma teslim ettik" diye konuştu.
BİLSEM DEVREDE
Antalya'nın Alanya ilçesinde korona virüs salgını nedeniyle doktorlar ve sağlık çalışanları için 3D yazıcılarda yüz koruyucu siper maske üretimine başlandı. Alanya Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) kurulan atölyede farklı okullardan da gelen öğretmenler, 8 yazıcıyla günlük 200 siper üretmeyi hedefledi. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, " Sağlık çalışanlarımıza destek vermek amacıyla siper maske üretimine başladık. 8 yazımızla 24 saat aralıksız çalıştığımız takdirde günde ortalama 192 maskeyi üretebiliyoruz. Eğitim camiası olarak bizde elimizi tayın altına koyduk" dedi.