Türkiye
İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılı su ürünleri verilerini paylaştı. Deniz ürünleri avcılığı miktarına göre Akdeniz bölgesi, yüzde 4.5 ile diğer bölgeler arasında en son sırada yer alıyor. Toplam avcılığın 10 bin 737 ton olduğu Akdeniz'de, 2018 yılında en fazla yakalanan balık türü 2 bin 964 ton ile sardalya oldu. Doğu ve güneydoğu bölgelerinde tüketilen sardalya balığı, Antalya civarında ise çoğunlukla kılıç, grida ve berlam gibi balıkları yakalayabilmek için yem olarak kullanıldı. Akdeniz'de toplam bin 283 ton mavi yüzgeçli orkinos balığı da yakalanarak Japonya'ya ihraç edildi.
15 BİN TON ÜRETİM
Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, 2018 yılı toplam balık avcılığının 10 bin 737 ton olduğunu ifade etti. Erkan, "Akdeniz bölgesinde denizde ve iç sularda olmak üzere 2018 yılında toplam 15 bin 876 ton balık, yetiştiricilik yoluyla üretildi. 3 bin 62 ton denizde çipura, bin 52 ton denizde levrek, bin 555 ton iç sularda alabalık ve 25 ton iç sularda aynalı sazan yetiştiriciliği ile Antalya birinci sırada yer almaktadır" diye konuştu.