Antalya
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde akademisyen ve öğrencilerinin yerleşke içindeki uygulama çiftliğinde ürettiği peynir, süt, yoğurt, yumurta ve et ürünleri güvenilir gıda hassasiyetiyle tüketiciyle buluşturuluyor. Ziraat Fakültesinin uygulama çiftliğinde satışa sunulan ürünler, akademisyen ve öğrencilerin kontrolünde özel yetiştirilen 100 sığır, bin serbest gezinen tavuk ve 500 civarında bıldırcından elde ediliyor.
ÖĞRENCİLERE TECRÜBE
Ürünler, fakülte yönetiminin belirlediği görevliler tarafından yerleşke içindeki organik ürün satış mağazasında, uygun fiyatla öğrenci ve vatandaşlara satılıyor. Uygulama çiftliğinde bulunan entegre tesislerde akademisyenlerden ders alan öğrenciler, burada mesleği öğrenirken bir yandan da iş hayatına atılmadan önemli bir tecrübe ediniyor. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel, çiftliğin, öğrencilere uygulama alanı sunmak ve fakülte çatısı altında yürütülen Ar-Ge çalışmalarına alan açmak amacıyla kurulduğu anlattı.
2 YILDIR MARKALAŞTI
Karayel, "Markalaşma sürecine girmek istedik ve hocalarımızdan, öğrencilerimizden fikir aldık. Akademi Çiftlik markasını 2 yıl önce oluşturduk. Temelleri çok önceden atılmıştı. Biz sadece markalaştırdık" diye konuştu. Öğrencileri sektöre hazırlayan çiftliğin, önemli bir deneyim fırsatı olduğuna işaret eden Karayel, tesislerin ticari bir amacının olmadığını vurguladı. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Meydan ise 15 dekar sera ve 70 dekar tarlada deneme üretimi yaptıklarını anlattı.