Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamlayan Antalyalı tatlıcılar, merdivan altı üreticilere isyan etti. Antalya Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kerim Üre de tatlı hazırlıklarını yerinde inceleyerek hem esnafın sıkıntısını dinledi hem de denetim yaptı. Merdiven altı üretim yapanların hem sektöre hem de vatandaşın sağlığına ciddi zarar verdiğini vurgulayan Başkan Üre, kent yetkilileriyle merdiven altı üreticilere savaş açtıklarını belirtti, denetimleri bu yönde sıklaştırdıklarından söz etti.
ŞAŞIRTAN HİLELER
Merdiven altı üreticilerin yaptığı hileler ise şaşırttı. Kerim Üre, "Ekmek ve hamur kırıntılarını kızartıp ceviz diye baklavanın içerisine dolduruyorlar. Şekerli de olunca vatandaş ceviz yediğini sanıyor. Bu tarzda pek çok şikayet geldi" dedi. Fıstıklı baklavada önceki yıllarda Antep fıstığı yerine bezelye koyanlar olduğunu hatırlatan Kerim Üre, bu yıl ilk defa cevizli baklavada da hileyle karşılaştıklarını kaydetti. Üre, "Merdiven altı üretimi, sektörümüze yüzde 50 oranında hakim" dedi.