DİYETİSYEN
Berna Ertuğ, Ramazan Bayramı için beslenme önerilerinde bulunarak, tatlı yerine çilekli ürünlerin tüketilmesini önerdi. Ramazan ayında azalan öğün sayısına alışan vücudun, bayramda yeme özgürlüğüne kavuştuğu için çeşitli sağlık sorunlarına neden olduğunu belirten Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Berna Ertuğ, yağlı ve ağır yiyecekler, hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine sebze ve meyve ağırlıklı hafif yemekler ile meyve tatlısı ve dondurma gibi seçeneklerin tercih edilmesini önerdi.
SAĞLIK BİR TERCİH
Diyetisyen Ertuğ, "Lif içeren besinlerin özellikle tercih edilmesi önemlidir. Bu özelliği ile kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olan çilek, aynı zamanda içerdiği antioksidanlar sayesinde de romatoid artrit, gut gibi hastalıklarda meydana gelen şikayetleri azaltır, idrar söktürür" dedi.