Antalya'nın
Gazipaşa ilçesinde sezonun ilk buğday hasadı yapıldı. Normal şartlarda 20 Mayıs'ta başlaması gereken hasat, bu yıl havaların mevsim normallerinin üzerinde olmasıyla 20 gün öne çekildi. Gazipaşa'da 35 bin dekarda hububat tarımı yapılıp yaklaşık 9 bin ton buğday ve arpa rekoltesi gerçekleşiyor. Gazipaşa'nın Karalar Mahallesi'nde başlayan hasatta, çiftçiler rekolte ve kaliteden memnun.
VERİM ÇOK GÜZEL
İlk hasadı ailesi ile birlikte yapan çiftçi Mehmet Sezer "Başaklar erken sararınca, hasadımızı da erken yaptık" dedi. Abdil Uğur ve Münevver Uğur ise "Buğday bol, saman istediğin kadar var. Bu yıl verim çok güzel" şeklinde konuştu. Çiftçi Hasan Aktaş ise hasadın 3 ay boyunca devam edeceğini söyledi.