Antalya'nın
geleneksel lezzetlerinden tahinli piyaz için 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' alındı. Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Usulü Kabak Tatlısı, Antalya Turunç Kabuğu Reçeli, Antalya Bergamot Kabuğu Reçeli ve Antalya Serpme Böreği gibi kentin lezzetleri için coğrafi işaret tescillerinin alınması yönünde de çalışmaların sürdüğünü söyledi.
KORUMA ALTINA ALINIYOR
Antalya Piyazı Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'ni, Ankara'da düzenlenen törende ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Avşaroğlu; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve Türkpatent Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'dan aldı. ATSO Başkanı Çetin, "Odamız 2016 yılından itibaren kentimizin önemli yöresel ürünlerini koruma altına almak ve bu ürünlerin tanıtımını yapmak amacıyla bir dizi çalışma yürütüyor. Antalya Piyazı için yaptığımız çalışmanın kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Avşaroğlu tescil belgesini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve Türkpatent Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'dan aldı