Antalya, Muğla ve Burdur'daki ekolojik çiftliklere gelenler, tatillerini 5 yıldızlı oteller yerine bu çiftliklerde keçi güderek, tarlada çalışarak geçiriyor. İş hayatı ve büyük şehirlerin getirdiği stresten sıkılanlar son yıllarda ekolojik çiftliklere ilgi gösteriyor. Doğa ile iç içe zaman geçirmek, bunu yaparken de hayvanlara bakmak, doğaya katkıda bulunmak isteyenler ekolojik çiftliklere yöneliyor.
HUZUR BULUYORLAR
Güneşin doğmasıyla işe koyulan gönüllüler, kahvaltılarını yapmadan önce çiftliklerde hayvanların bakımını yapıyor. Keçi güden, tarlada çalışan gönüllüler çiftliklerdeki meyve ve sebzeleri toplayıp reçel ve yemek yapıyor. Keçi ve ineklerin sütünü sağıp peynir ve yoğurt yapmasını da öğrenen gönüllüler, teknolojik cihazlardan uzak organik ürünler tüketiyor. Bu çiftliklerde kendi isteklerine bağlı olarak ortalama bir hafta kalan gönüllüler, tatilde 'bir işe yaramanın' verdiği huzur ile büyük şehirlerdeki hayatlarına dönüyor.
YERLİ VE YABANCI
Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, merkezlerinde yıllık bine yakın ziyaretçi ağırladıklarını söyledi. Gönüllülerin yüzde 90'ının yurt dışından geldiğini ifade eden Sarıca, son yıllarda merkezlerine Türk gönüllülerin de gelmeye başladığını kaydetti.