MALZEMELER
Yarım kilo kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 1 tane soğan, 1 tane yumurta, 1 tutam maydanoz ve dereotu 1 tatlı kaşığı tuz, Karabiber, kimyon, Kızartmak için 2 tane yumurta, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tepeleme galeta unu, Sıvı yağ.
HAZIRLANIŞI
Bir tavaya yağ koyup ince ince doğradığımız soğanlar kavrulunca kıymanın yarısını da tavaya ekleyip kavuralım. Pirinçleri haşlayalım. Çiğ ve kavrulmuş kıyma ile pirinçleri koyup üzerine baharatlarını, tuzunu ve ince kıyılmış yeşilliklerini ilave edip yumurtasını da kırıp yoğurun. Yumurtaları çırpıp içine biraz un ve galeta unu ekleyip çırpın. Köfteleri yumurtalı harca bulayıp kızartın. Servis esnasında patates püresi ya da patates kızartması kullanabilirsiniz. Kızaran köfteleri sıcak olarak servis edin.