Türkiye'de 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişimden sonra Yenikapı mitingi ile oluşan birliktelik ruhu Antalya'nın Manavgat ilçesinde yara aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede başlattığı altyapı çalışmaları Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in talimatı ile gece yarısı durdurulmaya çalışılınca olaylar çıktı. Polisin müdahale ettiği tartışma karakolda bitti. Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat'ta başlattığı altyapı çalışmaları iki belediyeyi karşı karşıya getirtti. 2016 yılı başında Fevzipaşa Caddesi'nde yürütülen altyapı çalışmaları sırasında başlayan tartışmada ikinci perde 6 caddeyi kapsayan 10 bin 340 metrelik altyapı çalışmalarında yaşandı. Meclis kararıyla Büyükşehir Beldiyesi sorumluluğuna geçen Antalya, Hastane, Hasan Fehmi, İbrahim Sözen, Zübeyde Hanım ve Demokrasi caddelerinde içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon gibi altyapıların iyileştirilmesi ve yeniden inşası çalışmalarında tansiyon yükseldi.
ÇALIŞMALAR ENGELLENDİ
Hastane Caddesi üzerinde, 3 caddenin yağmur suyu drenaj hattının Manavgat Çayı'na bağlanacağı noktada, ilçe belediyesinden izin alınmadığını iddia eden Manavgat Belediyesi zabıta ekipleri çalışmayı durdurmak istedi. Büyükşehir Belediyesi'nden altyapı ihalesini alan Mezre-Konyaaltı İnşaat iş ortaklığı ekipleri ise gerekli izinlerin alındığını, yapılan çalışmaların Büyükşehir Belediyesi Kanunu 7 ve 8'inci maddeleri ile AYKOME Uygulama Yönetmeliği 9'uncu maddesine uygun olduğunu belirterek çalışamaya devam etmek istedi.
KARAKOLLUK OLDU
Manavgat Belediyesi ekipleri engellemede ısrarcı olunca taraflar arasında tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma polise intikal etti. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek duruma el koydu. Manavgat Belediyesi'nde Güvenlik Müdürü olduğunu belirten Tuncay Eroğlu ile şirket yetkilisi Canip Dönmezkılıç karşılıklı olarak şikayetçi olurken, tartışmayla ilgili tutanak tutuldu.
HUKUKİ İŞLEM BAŞLIYOR
Olayın ardından Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Belediye Başkanlığı'na yazı gönderip çalışmalara engel olunmaması istendi. Genel Sekreter Birol Ekici imzalı yazıda, "Mevzuat hükümleri kapsamında çalışmaları engelleyenler hakkında hukuki işlem yapılacak. Yağış mevsiminin yaklaşmasından dolayı işin bir an önce tamamlanması gerekmekte olup gecikmelere yol açılmaması hususunda gerekiğini rica ederim" denildi.
PES DEDİRTTİ
Yaşanan tartışma akıllara Manavgat'ta 2014 yılında yaşanan sel felaketini getirdi. 2014 yılı Ekim ayında yaşanan sel felaketinde metrekareye saatte 335 kilogram yağmur düşmüş, yer yer su seviyesi 1 metreyi bulmuş ve bir kişi yaşamını yitirmişti. Yağış dönemi yaklaşırken, Manavgat'ı sel felaketinden koruyacak olan yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarına engel olunmak istenmesi, yapılan yağmur suyu hattının nehre bağlantısına izin verilmemesi 'pes' dedirtti.
SARI ÇİZME TARTIŞMASI
Manavgat'ta altyapı çalışmalarıyla ilgili daha önce de 'sarı çizme' tartışması yaşanmıştı. CHP Manavgat İlçe Örgütü, ASAT tarafından altyapı çalışmaları yürütülen Fevzipaşa Caddesi'nde sarı çizmelerini giyerek bir basın açıklaması yapmıştı. CHP ilçe yönetimi, altyapı çalışmalarının esnafı sıkıntıya soktuğunu iddia ederek, "Bitmek bilmeyen yer altı çalışmaları vatandaşların yaşamını eziyete dönüştürmüştür" eleştirisinde bulunmuştu. Bu protestoya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in verdiği cevap ise uzun süre konuşulmuştu.
SARI ÇİZMELER
Manavgat'ta bir sene içerisinde 77 milyon TL değerinde altyapı yatırımı yapacaklarını kaydeden Başkan Türel, "CHP ilçe başkanı ve arkadaşları ancak basın toplantısında sarı çizmeleri giyerler ama biz şantiyelerde sarı çizmeyi giyeriz. Şantiyelerde de sarı çizmeyi ayağımızdan çıkartmayız. Menderes Türel bu hizmetleri yapmasın diye basın toplantısı yapıyorlar. Dertleri bize yaptırmamak. Bu nasıl bir anlayıştır. Bizi adeta hizmet etmeyelim diye yıldırmak istiyorlar. Ama yılmıyoruz yılmayacağız. Manavgat'ın altyapı konusundaki makus talihini yeneceğiz" ifadelerinde bulunmuştu.