Renklerini yöreye özgü gül çiçeğinin pembesi ve yeşilinden alarak 1967 yılında liglere katılan Ispartaspor, bugün mazisini arıyor. Takımın 5 yıl önce üçüncü ligden düşmesiyle, bugün 400 bin nüfuslu kenti profesyonel liglerde temsil eden futbol takımı bulunmuyor. UEFA kriterlerine uygun 12 bin 500 kişilik Atatürk Stadı'nda gece maçları oynama imkanı da var. Ancak, ilin profesyonel takımı olmamasından ötürü stadyum bomboş duruyor.
KUPALAR DEPODAN ÇIKARILIYOR
Kulübün kazandığı kupalar, plaketler ve yeşil pembe renkli kulüp bayrağı bir depoya konuldu. Bu içler acısı duruma son vermek içinse Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, kupaları depodan çıkararak, Ispartaspor için stadyum girişinde bir müze oluşturulması için çalışma başlattı. Şehir halkı takımlarının yeniden liglere dönmesi için kenetlenirken, kentin ileri gelenlerinin Ispartaspor için harekete geçmesinden sonra caddelere yeşil pembe bayrak asılmaya başlandı.
BÜFEDE ISPARTASPOR MAZİSİ
Ispartaspor'da 1970'li yıllarda top koşturmuş Rüzgar lakaplı Necati Üçüncü yeşil pembe boyalı büfesinde takımın adını yaşatmaya çalışıyor. Büfede Ispartaspor'la ilgili çıkan haberlerin olduğu gazete kupürleri ve kendisinin futbol oynadığı dönemdeki kadronun yer aldığı posterler asılı. Üçüncü, "Bu şehrin büyüklerinin bu takımı yeniden ayağa kaldıracağına inanıyorum. Şu anda içimiz sızlıyor. Bir an önce takımımıza kavuşmak istiyoruz" dedi.
DAVRAZ İSMİ ÖNE ÇIKTI
Isparta'nın yeniden profesyonel bir futbol takımına sahip olması için girişimler sürüyor. Açılan destek hesabına başta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Vali Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın öncülüğünde yardım yağmaya devam ediyor. Kısa zaman içinde yönetimin oluşturularak Isparta'nın yeni kulübü için ilk son adımın atılacağı vurgulandı. Yeni kulübün adının turizm ve tanıtım açısından Isparta Davrazspor olması da gündemde.