MİLLİ mücadeleye katkı sağlamak için 9 Eylül 1922'de Antalya'nın ilk gazetesi olarak yayın hayatına başlayan ve o dönemde çok önemli bir misyon üstlenen Antalya gazetesinin düştüğü durum kurucusu ile sonraki merhum sahiplerinin kemiklerini sızlattı. Son 4 yıldır adeta FETÖ yayın organı haline gelen 'Milli Mücadele'nin gazetesi Antalya, darbecilikten kapatıldı.
TÜRKİYE'NİN 2. GAZETESİ
Antalya Gazetesi, Türkiye'nin ikinci, Antalya'nın ilk gazetesiydi. Kurtuluş Savaşı'nda 'vatansever (Patriot)' lakaplı Mehmet Emin Bey tarafından düşmana karşı propaganda yapmak ve halkın milli mücadeleye katılımını sağlamak amacıyla kurulmuş gazetenin geldiği nokta Patriot Mehmet Emin Bey'in kemiklerini sızlattı. FETÖ/PYD soruşturması kapsamında daha önce de Antalya gazetesinin sahibi olan şirketin ortakları olan Konyaaltı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi CHP'li Sıtkı Soydal ile oğlu Onur Soydal tutuklanmıştı. Gazete 30 Mart 2014 yerel seçimleri döneminde yayımlanan FETÖ yanlısı giydirme hazır sayfalarla tepki çekmişti. Sayfalar için ödemeleri, yurt dışına kaçan FETÖ'nün kasası Nevzat Ayvacı'nın yaptığı iddia edilmişti.
EL DEĞİŞTİRME SÜRECİ
Mehmet Emin Bey'in vefat etmesinden sonra önce Mazlum Adıson, ardından yeğenleri Emel-Sevgi Taner kardeşlerin yönetimindeki gazete, 19 yaşında Antalya Gazetesi'nde mesleğe başlayan 54 yaşındaki Ekrem Şen'in yönetimine geçmişti. Gazete son yıllarda içine düştüğü mali sıkıntılar nedeniyle satışa çıkmıştı. Gazeteyi önce Ayşegül Ök almış, kısa süre sonra ise gazete Sıtkı Soydal'a satılmıştı. Öte yandan sahibi Olgun Matur'un da darbecilik suçlaması ile tutuklanmasının ardından 'bizimantalya' isimli internet sitesi de kapatıldı. Kapatılan internet sitesinde Matur'un yanı sıra tutuklananlar arasında bulunan eski Zaman gazetesi Antalya Temsilcisi Tuncer Çetinkaya da bulunuyordu. Hatta Çetinkaya'nın internet sitesini perde arkasında yönettiği iddia ediliyordu.
GAZETENİN HİKAYESİ
Antalya'nın hafızası sivil tarihçi Hüseyin Çimrin'in anlattığı Antalya Gazetesi'nin kuruluş hikayesi, 'nereden nereye' dedirtti. İşte Çimrin'in kaleminden gazetenin kuruluş hikayesi: "Milli Mücadelede düşman baskılarına baş eğmeyen Mehmet Emin Bey'e Cumhuriyet'in ilanından sonra Atatürk tarafından milletvekilliği teklifi götürülür. Mehmet Emin Bey, basın hayatına devam edeceğini, devletin yanında kötülüklerle mücadele etmenin milletvekilliği kadar kutsal olduğunu belirterek teklifi nazik bir dille geri çevirir. İki oğlundan Mazlum Adıson babasının 1928'de ölümü üzerine, Almanya'dan geri döner ve baba mesleğini ele alır. Mazlum Emin Adıson, yazılarından dolayı üç kez hapishaneye atılmasına ve birçok kere kapatılmasına rağmen, gazetesinin yayınını sürdürmüştü.