Afyonkarahisar'ın Erenler Mahallesi'nde bulunan bir depoda yapılan incelemeler sonrası Afyonkarahisar İl Tarım Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri ile birlikte düzenlenen operasyonda, 214,5 kilogram ağırlığında, etiketsiz ve bozulmuş sucuk ele geçirildi. Bu sağlıksız ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 128 bin TL olduğu belirtildi.
EKİPLERDEN ORTAK OPERASYON
Sosyal medya üzerinden satışı yapılan bozulmuş et ürünlerine dair ihbar üzerine harekete geçen jandarma ve gıda denetim ekipleri, adrese baskın düzenleyerek detaylı incelemelerde bulundu. Yapılan denetimler sonucunda, etiketsiz ve içeriği değiştirilmiş şekilde insan sağlığına zarar veren ürünler ele geçirilirken, bu ürünlerin sağlıksız koşullarda depolandığı tespit edildi.
YÜKSEK PARA CEZASI VE ADLİ SORUŞTURMA
Afyonkarahisar İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri, insan sağlığını tehlikeye atacak biçimde değiştirilmiş ve etiketsiz şekilde üretilen bu sucuklar için 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, şüpheli şahıslara toplam 146 bin TL idari para cezası verdi. Elde edilen ürünlerin sağlıksız olması nedeniyle olayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığı bildirildi. Afyonkarahisar'da halk sağlığını tehlikeye sokan bu tür girişimlere karşı mücadele kapsamında denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceği vurgulanırken, yetkililer vatandaşları sosyal medya üzerinden temin edilen ürünlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.