Sahada başarıyla üretilen Sarı Kantaron (Hypericum perforatum) ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Okumuş, hiperisin, psödohiperisin ve hiperforin gibi değerli biyoaktif bileşenler içeren Sarı Kantaronun sağlık ve kozmetik sektöründe farklı ürünlerde kullanılan son derece değerli bir bitki olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Okumuş, doğada gen kaynaklarının korunması ve daha nitelikli ürün elde etmek adına Sarı Kantaronun geniş alanlarda kültüre alınmasının araştırılmasının ve bu konuda Afyonkarahisar bölgesinde kültürü ve yetiştiricilik teknikleri konusunda üreticilerin bilgilendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.
Saha ziyareti sırasında Japon Nanesi (Mentha arvensis) üretim alanını da inceleyen Prof. Dr. Okumuş, bitkinin çok başarılı sonuçlara ulaştığını ve uçucu yağında yaklaşık yüzde 85 oranında mentol içerdiğini söyledi. Prof. Dr. Okumuş'a ziyaretinde Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Murat Gönülalan ve Dr. Emir Soltanbeigi eşlik etti.