Toplantıya ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Meclis Başkanı Abdulgani Bereket, kurum temsilcileri, proje geliştirme ekipleri ve ATSO üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, deprem sonrasında verilen hibe desteklerinden yüksek oranda faydalandıklarını belirterek; "Bugün Kalkınma Ajansının dünya bankasından fonladığı bir proje için bir araya geldik. Öncelik tabi kamu kuruluşları için önem arz ediyor ama aynı şekilde girişimcilere de ciddi hibe destekleri var. Bizde Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kalkınma Ajansına iki tane proje yazdık. Proje ekibimizde var. Özellikle deprem sonrasındaki süreçte Dünya Bankasından ve diğer kaynaklardan gelen hibelerden pay almak için bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerde kurumlarınızda, kendi bireysel firmalarınızda, girişimlerinizde bu dönemi iyi değerlendirmenizi rica ediyorum. Bize düşen bir şey olursa sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi istiyorum" dedi.
Projeyi detaylarıyla anlatan İpekyolu Kalkınma Ajansı Ofisi Uzmanı Mehmet Uçkun, yaptığı sunumda sosyal girişimcilik ile ilgili örnekler verdi.
Uçkun; "Projenin uygulama ortağı İpekyolu Kalkınma Ajansı'dır. Amacı ise, sosyal girişimcilik odağında kadınların ve gençlerin sosyo-ekonomik yönden güçlendirilmesi ve toplumsal uyumun sağlanmasıdır. Projenin bütçesi 39.500.000 Avro'dur. SEECO Projesi, Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında, Dünya Bankası ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülmektedir. Projenin Adıyaman'da uygulama ortağı İpekyolu Kalkınma Ajansı'dır. Proje, 5 Kalkınma Ajansının görev bölgesinde bulunan 11 ili kapsamaktadır. Projemizden kamu kurumları ve özel sektör faydalanmaktadır. Son başvuru tarihi 26 Nisan 2024 saat 17.00'dir. Tahsis edilen fon kaynağından en yüksek düzeyde faydalanmanızı istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.