Adıyaman Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerine çeşitli tarımsal konularda eğitim verildi. Çevreyi koruma ve sahiplenme, tarla bitkileri, bahçe bitkileri, bitki sağlığı, hayvancılık ve su ürünleri, hayvan sağlığı, gıda-yem, tarım teknolojileri ve mekanizasyon, toprak bilimi, arıcılık ve arı ürünleri ve biyoçeşitlilik konularında uzman mühendisler tarafından tarımsal bilgiler aktarıldı.
Tarım Teknolojileri ve Biyoteknolojik Mücadele konusunda uygulama örnekleri gösterilerek feromon tuzakları gibi belirteçlerin çalışma prensipleri öğrencilerle paylaşıldı. Tarım zararlıları ile mücadele yöntemlerinin yanı sıra, Teorik ve pratik eğitimlerle Türkiye'de Tarım, Sağlıklı Gıda, Gıdanı Koru, Tarımda Uzaktan algılama, Akıllı tarım, Tarımda Faydalı Böcekler ve Biyolojik Mücadele, Bal arılarının özellikleri ve ürünleri, cam kovanda arılar ve petekteki yavru gözleri anlatıldı. Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve güvenilir bir ortamda yaşamalarını sağlamak için çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek, özel yetenekli öğrencilerimize çevreyi koruma ve sahiplenme bilinci kazandırmak, doğal kaynakların daha etkin kullanılması ve korunması hakkında bilinçlendirme ve ilgili alanlarda projelerin yapılması ile aynı zamanda tarımsal bilgi kazandırmak amaçlanıyor.
Eğitimler sayesinde tarımda faydalı böcekler ve biyolojik mücadele eğitimi ile geleceğimizin güvencesi öğrencilere faydalı böcekler ve zararlı böcekler tanıtılarak farkındalık oluşturuldu. Bitkisel üretimde verim kaybına yol açan zararlı böceklerin mücadelesinde çözümü kimyasal ilaç kullanımı yerine öncelikle doğada bulunan faydalı böcekleri gerek koruyarak ve gerekse kitle üretimi yapılarak doğaya salımları gerçekleştirilerek yapılabileceği vurgulandı. Tarımın dünyadaki ve ülkemizdeki önemine yönelik bilimsel verilerin paylaşıldığı eğitimde, tarımda verim ve bilimsel çalışmalar bağlamında öğrencilerle beyin fırtınası yapılırken, Eğitimin son gününde Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından cam arı kovanları BİLSEM'e getirildi. Eğitime katılanlar, bal üretimi ve sürece ilişkin çeşitli konularda farklı deneyimler kazanmış oldu.