Başkanlığını yaptığı kazı çalışmalarında her geçen gün yeni bir şeye ulaştıklarını dile getiren Müze Müdürü Mehmet Alkan; "Perre antik kenti 2021 yılı kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izin ve maddi destekleri, Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi'nin finansal desteği ile Adıyaman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kahraman Yağız'ın Bilimsel Koordinatörlüğünde Mayıs ayında itibaren sürdürülen kazı çalışmalarımız, Kasım ayında Türk Tarih Kurumu'nun desteği ile yürütücülüğünü Doç. Dr. Kahraman Yağız'ın üstelendiği proje ile genişleyerek devam etmektedir.
Söz konusu proje ile devam eden kazı çalışmalarına yeni kazı eklenmiş ve Perre antik kentinin Geç Antik Çağ'daki tarihine ışık tutacak yeni bulgulara ulaşılmıştır. MS 6. ve 7. yüzyıllarda kentin nekropolisinde de yer aldığı kayalık alanların eteklerinde gösterişten uzak, çamur harç ve şekilsiz taşlarla örülmüş ve kiremit örtülü çatılara sahip yapılar ortaya çıkarılmıştır. Söz konusu konutlarda çatı örtüsünü oluşturan kiremitlerin, yapının tüm bölümlerinde çökmüş olarak açığa çıkarılmıştır.
Kuzey Mezopotamya'da MS 6.-7. yüzyılda Samosata'yı (Samsat) da etkileyen depremlerin Perre Antik Kentini de etkilediği ve olasılıkla bunun sonucunda konutlarda yıkıma neden olduğu düşünülmektedir. Ayrıca konut içinde ortaya çıkarılan Pompeii tipi değirmen, Geç Antik Çağ'da bağcılık ve şarap üretiminin yanı sıra evin ihtiyacını karşılayacak şekilde küçük ölçekli tahıl üretimin yapıldığı da göstermiştir. Çalışmalarımız devam etmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.