Dünyaca ünlü Alman kadın gurme-yazar Annette Hanisch, sosyal medyadaki paylaşımlar ve okuduğu haberlerden etkilenerek, dutuyla meşhur, Adıyaman'ın Tut ilçesini ziyaret etti.
Tut dutuna ve dut pekmezine hayran kalan dut pekmezine hayran kaldı. Pekmez yapımına da katılan Hanisch, "Bahçeleri gezip, kadınlarımızla birlikte önce dut hasadı yaptık. Dutlar kazanlarda özenle kaynatıldı ve güneşte dinlendirilmeye bırakıldı. 15 günde pekmez hazır hale gelecek. Dut pekmezi ve Urmudut pekmezi sağlık açısından büyük öneme sahip. iki pekmez türü.
Adıyaman ile sınırlı kalmıyor. Türkiye'nin dört bir yanına ve yurt dışına gönderiliyor. Özellikle Urmudut pekmezine son yıllarda yoğun talep olduğunu öğrendim. Bundan sonra her fırsatta özellikle dut hasadı döneminde gelmeye çalışacağım. İlçenin tanıtımına gönüllü elçilik yapacağım, Gurme dergilerinde yazılar yazıp paylaşacağım" dedi.
Almanya'nın Detmold kentinde doğan Annette Hanisch, Hannover Konservatuarı'nda müzik öğretmenliği ile Hannover Üniversitesi'nde Fransız Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı. 1988'den sonra Türkiye'de yaşamaya başlayan Hanisch, 2004'te Bodrum'da çeviri ve danışmanlık ofisini açtı.