AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Türkiye'nin sanayileşen ilk kentleri arasında yer alan ve buna bağlı olarak güçlü bir sanayi kültürüne sahip olan Adana'nın ekonomisine yön veren AOSB yönetimi olarak, katılımcılarına sorunsuz ve kesintisiz üretim imkanlarını sunmakla kalmayıp, yenilikçi hizmetler sunmaya özen gösterdiklerini ifade etti.
AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, yüzde 100 doluluk oranına sahip olan AOSB'nin 32'si yabancı sermayeli toplam 386 firma ve hepsinden önemlisi ülkesini seven ve bu sevgiyle üreten sanayicileriyle büyümeye devam ettiğini kaydetti. Akpınar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı'nın Yumurtalık ilçesinde yapılacağını açıklamasının, genişleme alanlarındaki yeni sanayi parsellerini gösterilen yoğun talep nedeniyle kura ile tahsis eden Adana Organize Sanayi Bölgesi'nin cazibesini daha da artırdığını söyledi.
Liman ve benzeri tesislerin Türkiye için çok ciddi dikkat çekici yatırımlar olduğunu vurgulayan Akpınar, " Nereye yapılırsa yapılsın, ekonominin o noktada yoğunlaşmasını veya canlanmasını sağlar. Yumurtalık bölgesinde böyle bir liman hayata geçirilecekse, doğal olarak bu bölgede bir sanayi aksı oluşması beklenir. Aynı bölge içerisinde Ceyhan Endüstri Bölgesi, Ceyhan OSB, Kimya OSB ve Adana OSB olduğu dikkate alındığında, önümüzdeki süreçte Türkiye'de gelişebilecek nadide yerlerden biri olduğunu ifade edebilirim" dedi.
Akpınar, Çukurova'nın bir sıçrama noktasının eşiğinde olduğuna dikkati çekerek, "Hem limanı kullanacaksınız, hem sanayi için gerekli altyapı bulunacak. Ayrıca Türkiye'de bu liman bağlantısını sağlayabilecek çok fazla alternatifin olmadığını da görüyoruz. Gebze-Kocaeli hattında, İzmir hattında ekonominin yoğunlaşması ve yer olmaması nedeniyle, alternatifsiz olarak buranın gelişme ihtimali kaçınılmazdır. Liman ve diğer yatırımlar gerçekleşirse, Çukurova çok hızlı bir şekilde güçlenecektir. Bu bölge 10 yıl sonra dünyada çok daha fazla dikkat çekecek bir bölge olacak" diye konuştu.
Bölge Müdürü Akpınar, yeşil mutabakata hazırlık kapsamında yapılan çalışmalara da dikkati çekerek, şöyle devam etti: "İklim krizine karşı daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek, sistemi insancıl bir şekilde dönüştürmek için önümüzde üzerinde uzlaşı sağlanmış yol haritaları da bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi de Avrupa Yeşil Mutabakatıdır. Türkiye'nin en büyük ticaret partneri olan AB, çevresel problemleri tek başına çözemeyeceğinden hareketle iş birliği içinde olduğu ülkelerden de Yeşil Mutabakat kapsamında birtakım kriterlere uymasını bekleyecektir. AOSB yönetimi olarak, katılımcılarımızın kriterlere uyumuna öncülük etmek amacıyla 2021 yılında Yeşil Mutabakatın ilk adımlarını attık. Bu kapsamda 2021 yılı içinde geniş kapsamlı iki çalıştay düzenledik. Ayrıca aksiyon planları yaparak, firmalarımız için uygun projeler geliştirmeye devam ediyoruz"