Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Kenan Kalk, Ceyhan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammed İslam Bünül ve Ceyhanlı fırıncılar ve personellerine hijyen kurallarına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Oda Başkanı Muhammed İslam Bünül, ''Son yıllarda pandemiden kaynaklı, gıda sektörünün büyümesi ve farklılaşmasına bağlı olarak gıda hijyeni önem kazandı. Temiz ortamda, temiz personel ile üretilmeyen ekmek ve unlu mamulleri insan sağlığını tehlikeye düşürür" dedi.
İşyeri alanı ve çalışanların temizliği ile çalışanların sağlığına dikkat edilmemesi, alet ekipman ve yüzey temizliğinin yeterince yapılmaması gıda hijyeninin bozulmasına neden olacağını vurgulayan Bünül, "Bu da insan sağlığını tehlikeye düşürdüğü gibi aynı zamanda işyerinin ekonomik kayba uğramasına da sebep olur. Tüm bunların sağlanması gıda ile temas eden ambalajların hijyeniyle de doğrudan alakalıdır. Temiz bir ambalaj, hijyenik koşullarda üretilmiş olan ürünün hijyeninin sağlanması açısından önemlidir" diye konuştu.
Toplantıda Ceyhanlı fırıncılara ve personellerine Adana İl Tarım Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri Ertan Gülnar, Aysun Akçalı, Meltem Aslan İle yine Adana İl Tarımda görevli Ziraat Mühendisi Emel Arpacı Erdi hijyen eğitim verildi. Konuşmaların ve verilen hijyen eğitimin ardından eğitime katılan fırıncılar yazılı sınava tabi tutuldu.