Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 2005 yılında bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu nesilleri tehlike altına giren kırmızı benekli alabalıkların çoğaltılması için, 'Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi' kapsamında Munzur Çayı'na 5 bin alabalık bırakıldı.
Deresi'nin Munzur Çayı'na karıştığı bölümde,Ovacık Kaymakamı Ahmet Türköz ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mehmet Fehmi Yüksel tarafından,ilk bir balık kova çaya bıraktı.
2006-2007 yıllarında Munzur ve Munzur'a bağlı kollardan Maçka Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu'na getirilen toplam 80 adet anaçtan (damızlık) alabalıktan, 2012 yılı dahil olmak üzere 49 bin adet yavru alabalık üretildi. İstasyonu Tunceli'ye ait havuzda tutulmakta olan 9 bin adet yavrunun da, damızlık adayı olarak, bakımı ve beslenmesine devam ediliyor. 2013 yılında 200 bin adet yavru alabalığın üretilip, Munzur Çayı'na bırakılması planlanıyor. Yapılan bu balıklandırma çalışmaları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Munzur Vadisi Milli Parkı'nda, doğal alabalık popülasyonlarının desteklenmesini sağlarken, Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki derelerde olta balıkçılığının yapılmasını da teşvik ederek, yerelde yaşayan halka gelir elde etme imkanı sunuyor.
Sportif olta balıkçılığı, vatandaşlarımız için hem alternatif bir turizm seçeneği olacak hem de Munzur Vadisi Milli Parkı civarında yaşayan halk için gelir kaynağı oluşturarak, aynı zamanda yörenin tanıtımına katkı sağlayacak.