Onları ilk iki yıl önce, Açık Havada bir konsere eşlik ederken izlemiştim.. Ladies& Gentlemen.. Adları niye böyle uzak ve itici anlamadığım, birçok sesli koro.. Çok çok iyiydiler.. Sonra kaybettim. Pazartesi gecesi birden Cemal Reşit Rey'de karşıma çıktılar.. "Çok Sesli Türküler.."
Salonun yarısı boştu.. Neden?.
CRR'de çok iyi işler yapılıyor.. Şehir Tiyatroları'nda yapıldığı gibi.. Ama kentteki tüm duvar afiş yerlerinin sahibi olan Anakent Belediyesi, bunların bir bölümünü sanat faaliyetlerinde kullanmayacak kadar cimri.. Yazık!..
Baştan sona güzel konserdi.
Çelik Kasapoğlu'nun kurup yönettiği gurup tamamen amatör..
Sahnede bunu hissediyorsunuz zaten. Biraz profesyonellik olsa, bir sponsor bulabilseler, ne bileyim Kültür Bakanlığı, Belediyelerden biri desteklese, konseri biraz da göze hitap eder hale getirseler, turneye çıkar, boş gece bulamazlar.. Kostümler, ışık oyunları.. Bir minik dans gurubu, zaman zaman eşlik edecek..
Kızıl Ordu Korosu hem de o fiyatlarla niye tıklım tıklım..
O bir yapım, bir şov çünkü..
Program biraz değişik ve karışık uygulandığı için isim hatası yapmak istemiyorum ama, Çanakkale Türküsü'nü söyleyen delikanlı ve Azeri şarkıları söyleyen arkadaş, birinci sınıf solistlerdi.
"Bize derler Çakıcı"yı söyleyenin kız oluşu, "Eşitlik" gereği miydi acaba?. Bir de, 6-7 yaşında bir çocuğa, fantezi olsun diye "Ölüm"ü anlatan Nazım'ın Hiroşima'sını söyletmek, pedagojik açıdan ne derece doğruydu?. Günlerce o dizeleri ezberleyen ve çalışan çocuk etkilenmez mi?.
Çelik Kasapoğlu bu işi amatörlük ötesine taşımanın yollarını aramalı.. Bu 55 genç, bu özeni hak ediyor çünkü..