ATİLLA, benim yaşımda.. Benim yaşımdakilere bu ülkede "Yaş 70, iş bitmiş" derler.. Ben hâlâ yazıyorum.. "Yazıyorum" diye de kendimle gurur duyuyorum.. Ama bu Atilla çıkıyor, gururu aşağılık kompleksine çeviriyor..
Son dönemlerde yedi, tam yedi kitap çıkardı, gazetedeki yazılarına ek olarak.. Toplam kitap sayısı 44'e çıktı.
Yahu bu ne güçtür?.. Nerden vakit buluyor..
Son dönem kitaplarından biri, "Dorsay'ın Penceresinden: Kültür ve Sanat Hayatımızdan Portreler." 50 portre çizmiş kalemle..
Sinemayı Yazan Adam'ı (Say yayınları) saymayalım hadi.. Atilla'yla, Rıza Kıraç uzun bir söyleşi yapmış. Hani "Nehir söyleşi" diyorlar. Onun dökümü.
Hindistan Sıcağından Norveç Buzulu'na ise (Turkuaz) müthiş bir gezi belgeseli ve kendi çektiği fotoğraflarla desteklenmiş.
Geçen sonbaharda iki tane daha çıkardı.
Dönme Dolap (Goa) ilk şiir kitabı oldu, Atilla'nın... Şiir de yazdı yani..
Atilla Dorsay: Söyleşiler (Altın Koza Yayınları) ise festivalin talebi üzerine Burçak Evren'in hazırladığı özel bir kitap..
Yıllar boyu Atilla'yla yapılan konuşmalardan bir seçme.
Şimdiyse iki yeni kitap var. İlki, bu kez bir üniversitenin, İstanbul Kültür Üniversitesi'nin yayını.. Çok farklı bir kitap: Çağı Yaşamak, Önyargıları Yıkmak. Yeni Yüzyıl döneminden beri, yani kabaca 1995-2010 arası yazdığı sinema-dışı, hatta sanat-dışı yazılardan bir seçme. Bir anlamda politik yazılar. Kendi ifadesiyle "Belki de hem Cumhuriyetçi, hem Demokrat nasıl olunur, teması üzerine yazılar.. İlke olarak hoşgörüye, her tür fikre saygıya, tüm kapsamıyla demokrasiye ve kayıtsız şartsız insan haklarına saygıya dayalı bir görüş. Kitap bunu berraklaştırıyor."
Yedincisi ise baskıdaymış. Sinemamızda Değişim Rüzgarları. (Remzi)
2005-2010 arası Türk sinemasına bakışını anlatıyor Atilla..
Yetmişinci yaşlarda yedi kitap!..
Allah nazardan saklasın!.