Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Beyoğlu'na 'Matrix' denetimi!

Lokanta, fırın ve gıda üretimi yapan yerlerin içinde bulunduğu feci durumu sık sık basından izliyoruz. Görüntüler gerçekten iç burkucu...
Peki bunun düzeltilmesi mümkün değil mi? İşletmelerin çağdaş standartlara gelmesi için sadece denetim yetmiyor. İşletmecilerin ve çalışanlarının da eğitilmesi gerek. Bu konuda ilk adım Beyoğlu Belediyesi'nce atıldı.
Beyoğlu'nun genç başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul'un simgesel semti Beyoğlu'nda Johnson-Diversey firması ile 'Beyaz Zambak' projesi için el ele verdi. İlk uygulama geçtiğimiz günlerde başladı.
'Beyaz Zambak' projesi kapsamında, Johnson-Diversey uzmanları tarafından eğitilen belediye zabıtaları işletme ve tesisleri denetleyecek. Yine aynı uzmanlar işletmeciler ve çalışanlara hijyen hakkında eğitim verecek. İki yıl süreyle uygulanacak projeyle, işletmeler ve tesisler 'Matrix' testinden geçip temizliğin ve hijyenin uluslararası anlatımı olan 'beyaz zambaklı' mavi bayrağı dalgalandırmak için yarışacak. Ayrıca bölgedeki 43 okulun temizliği 5 kişiden oluşan özel temizlik aracı 'Hijyen Mobil'le gerçekleştirilecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA