Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kuşlar semti: Kanarya

Küçükçekmece'de "Kuş Cenneti" denilecek bir mahalle var: Kanarya Mahallesi ...
Ama mahalleyi kuş cenneti yapan kuşların varlığı değil, sadece isimleri. Adresler hep kuş ismiyle başlıyor. Örneğin Kanarya Mahallesi, Leylek Caddesi, Pelikan Sokak No: 22 veya Güvercin Caddesi, Devekuşu Sokak. No: 36.
Kanarya Mahallesi, 1955 yılında kurulmuş. Adını Rumca 'Kapanarya'
olan bir çiftlikten alan mahalle, 1960 yılından sonra Rumeli ve Anadolu'dan aldığı göçle bugün 100 bine yaklaşan bir nüfusa sahip. Mahallenin adı 'Kanarya' olunca, caddelere, sokaklara da benzer bir isimler konulmuş.
Şahin, Kartal, Atmaca, Bıldırcın, Serçe, Devekuşu, Kırlangıç, Penguen, Saka, Karabatak, Çaylak, Yarasa böyle devam ediyor cadde ve sokak isimleri. Sayı artınca bu kez eklerle sürdürülmüş sokak isimleri. Mavi kuş, Çalıkuşu, Gecekuşu veya Yeni Bülbül sokak gibi.
Kanarya Mahalle Muhtarı Erol Sinanoğlu, "Mahallemizdeki isimler güzel ama görüntü çarpık yapılaşmadan dolayı çirkin" diyor ve şunları söylüyor: "Mahallemiz genişleyince kuş ismi koymakta zorlandık ve şimdi yeni yeni başka isimler koyuyoruz.
90 cadde ve sokağımızın sadece 10 tanesinin ismi farklı . Diğerleri hep kuş ismi..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA