Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul Platformu

"Deprem için uyardı işinden oldu" başlıklı haberimize, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Danışmanlığı'ndan gönderilen cevabı yayınlıyoruz.
"Habere konu edilen şahıs Recep Kanca'nın, BEL-TUR A.Ş.'de Banquet Satış Sorumlusu olarak çalışmıştır. Kanca'nın aynı işi yapan mesai arkadaşı Orhan Demir'le birlikte çalıştığı süre içinde, BEL-TUR A.Ş'nin anlaşmalı olduğu müzik organizatörü Cem Okan'dan; BEL-TUR A.Ş adına aldığını iddia ederek ve Okan'ı yanlış bilgilendirerek, BEL-TUR'un bilgisi olmaksızın her organizasyondan, organizasyon ücretinin yüzde 10'u kadar komisyon aldığı yapılan şikâyet üzerine tesbit edilmiştir.
Müzik organizatörü Cem Okan'ın, 8.10.2004 tarihli şikâyet dilekçesi üzerine yapılan araştırma sonucunda, bu işin sorumluları olan Banquet Satış elemanları, Recep Kanca ve Orhan Demir Disiplin Kurulu'na sevk edilmişlerdir. Soruşturmanın selameti açısından bu süreç sonuçlanana kadar Recep Kanca Sarı Köşk işletmemize, Orhan Demir ise Küçük Çamlıca işletmemize salon görevlisi olarak atanmışlardır.
Disiplin Kurulu, BEL-TUR A.Ş'nin anlaşmalı olduğu organizasyon firmalarının zabıtları doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu iki elemanın iş akitlerini, işverenin güvenini kötüye kullanarak haksız kazanç sağladıkları gerekçesiyle, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 25. maddesi 2. bendi gereğince feshetmiştir. BEL-TUR A.Ş. Hukuk Müşavirleri tarafından, 22.10.2004 tarihinde 'Emniyeti suistimal ve görevi kötüye kullanmak' gerekçeleri ile Beykoz Cumhuriyet Savcılığı'na haklarında suç duyurusunda bulunulmuş ve böylece hukuki süreç de başlatılmıştır. Recep Kanca, Sarı Köşk İşletmemizin deprem riski taşıdığını ileri sürerek ve konuyu saptırarak, kendisinin 'Sarı Köşk'te deprem riski var' iddiası sebebiyle iş akdinin feshedildiği iddiasında bulunmuştur. Oysa Sarı Köşk halen İstanbullulara hizmet vermekte olup, statiği ile alakalı herhangi bir risk taşımamaktadır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA