İstanbul yeniden yaratılıyor. İstanbul tarihi yeniden gün yüzüne çıkartılıyor.
Bu çabanın tek amacı var; o da İstanbul'u turizmin başkenti yapmak.
Yılda üç milyona ulaşan turizm sayısını 10 milyona ulaştırmak..
Bu amacı gerçekleştirecek kurumun adı; Turizm Atölyesi. Başında, 21 yılını belediyecilikte geçirmiş bir isim var; Tülin Ersöz.
Ersöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la birlikte Beyoğlu Belediyesi'nde başlattığı çalışmayı şimdi Büyükşehir bünyesinde sürdürüyor.
Çok sayıda proje üzerinde çalışılıyor. Ve her proje İstanbullular'ı coşturacak nitelikte. Çünkü Turizm Atölyesi'nde görev alanların her biri bir marka. Kimler yok ki, Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaş, Tavit Köletavitoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Halkla İlişkiler alanın duayenlerinden Alattin Asna, Çiçek Bar'ın sahibi Arif Keskiner, İstanbul'u İstanbullular'a tanıtan gezilerin yaratıcısı Faruk Pekin, İnsan Yerleşimleri Derneği'nden mimar Korhan Gümüş, TAÇ Vakfı Başkanı Sinan Gerim, TURSAB'tan Rıza Epikmen, TUROP'tan Timur Bayındır, TUREB'tan Şerif Yenen, İstanbul Müze Müdürü Nazan Ölçer, Modacı Cemil İpekçi, Roxy'nin sahibi Cem Selcan, Zarifi'nin sahibi Zeki Ateş. İsimler böyle akıp gidiyor. Kısaca çok sayıda ünlü İstanbullu bu projenin içinde görev alıyor.
Turizm Atölyesi'nin iki projesi gerçekten çok etkileyici; Biri İstanbul'u mekan alan dünya çapında bir sinema filmi hazırlamak.
Diğeri ise Turizm Atölyesi'nin İstanbullular'a sürprizi diyebileceğimiz bir konuk; Amin Maalouf... Ünlü yazar Amin Maalouf Ocak ayında İstanbul'a geliyor. Amaç, ünlü yazarla İstanbul'un tarihi mekanlarını buluşturmak.
Kim bilir belki de böylece tarihi derinliği olan bir mekanla buluşan Amin Maalouf yeni kitabının adını "İstanbul" koyar.
Ve Turizm Atölyesi Proje Direktörü Tülin Ersöz'den İstanbullular'a bir çağrı; "İstanbul'u sevenler, hayalinizdeki 'İstanbul ve turizm' ilişkisini geliştirecek ne varsa bir proje olarak bize getirin. Biz onu değerlendireceğiz. Tüm İstanbullular'ın katkısını bekliyoruz..."